UNVAN KORUDULAR

Mustafa YAŞAR 24 Eyl 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Çok keyifli bir maç izledik.

Trabzonspor’da Konyaspor’da sezona iyi başlangıç yapan takımlardan.

Bu maç öncesi Beşiktaş ile birlikte ligin yenilgisiz üç ekibinden biri konumundaki tarafların zorlu geçmeye aday mücadelesi öncesinde ev sahibi yeşil-beyazlılar kendi evinde oynadığı iki maçı da kazanmıştı.

Buna karşılık Trabzonspor ise ligde 17 maçtır yenilgi yüzü görmezken, deplasmanda da 20 maçlık bir kaybetmeme serisine sahipti. (11 galibiyet, 9 beraberlik)

Kazanması halinde liderliğe yükselecek olan bordo-mavililer, sakatlıkları bulunan Anders Trondsen, Abdulkadir Parmak, Dorukhan Toköz, Denswil ve Fode Koita'dan yoksun çıktığı karşılaşmaya adeta 1-0 önde başladı.

Henüz 42.saniyede Hamsik’in asistinde Cornelius ile öne geçen Trabzonspor,

8.dakikada Vitor Hugo’nun Skubic’e yaptığı akıldan uzak sert müdahalesi sonrası 10 kişi kalana kadar hücumda da etkindi.

Kalesinde gördüğü erken gol ve sonrasında yediği baskı sonrası şaşkın Konyaspor, 20.dakikada Çekici’nin şık golüyle eşitliği yakaladığında ise oyunda dengeyi de sağlamayı bildi.

Eksik Trabzonspor o dakikalarda ileri de üretken olmaktan uzak kalırken, kalesini savunmakta da zorlandı.

Temponun hiç düşmediği ve ev sahibinin gole çok daha yakın oynadığı ilk 45 dakika seyir zevki açısından da üst düzeydeydi.  

Öyle ki taraflar soyunma odasına giderken Konyaspor’un kaleye çektiği şut sayısı biri direkten dönen olmak üzere 17 idi.  

İkinci 45.dakikaya bu kez Konyaspor golle başladı.

İlk yarıda olduğu gibi yine harika bir gole imza atan Arnavut Endri Çekici oldu.

73.dakikada farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaşan ev sahibi önce Serdar’ın sonrasında da Bytyqi’nin şutunu engelleyen Uğurcan’ı geçemezken hemen ardından çok enteresan bir şekilde kalesinde golü gördü.

Ceza sahası dışından kale sahasına ortalanan topa müdahale etmek isteyen Amir Hadziahmetovic’in ters bir vuruşla kalesini vurması gerçekten dramatikti.

Ez cümle.

Çok keyifli bir maç izledik.

Her iki takımda kazanmak adına her şeyi yaptı.

Kaybetmeyerek namağlup unvanlarını korurken, oynadıkları futbolla da alkışı hak ettiler.

KADIN FUTBOLUNDA

NELER OLUYOR?

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın şampiyon olduğu Kadın Futbol Ligi’nde bu sezon öncesi hayli hareketli, bir o kadar da enteresan gelişmeler yaşanıyor.

Son olarak Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Altay, Atakaş Hatayspor ve Çaykur Rizespor’un kadın futbol şubelerini açması ve bu takımların üst ligde mücadele edeceğinin açıklanması camiada taşları yerinden oynatırken, takım teknik ve oyuncu kadrolarının oluşmasında yaşananlarda dikkat çekiyor.

Doğrulatmaya muhtaç birçok bilgi şu an kayıtlarımda.

Ancak şu kadarını söyleyeyim liyakatten uzak yapılanmalar, rakip takımlardan futbolcu ayartmalar şimdiden ayyuka çıkmış durumda.

Anlayacağınız futbolun kadın ayağında çatlak sesler erkenden yükselmeye başladı.

Bakalım önümüzde ki günlerde nelerle yüzleşeceğiz?