​UĞURSUZ 13. CUMA…

Burhan AKDAĞ 14 Eki 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Milli takımın Dünya Kupası elemelerinde yaşadığı hüsrandan sonra kendi süper ligimize döndük.

Milli takımın Dünya Kupası elemelerinde yaşadığı hüsrandan sonra kendi süper ligimize döndük. Beşiktaş soyunma odası krizinin iki ismi Talisca ve Caner maç öncesinde el ele tribüne gelerek seyirciyi selamladı. Krizin bittiğini futbol severler ile paylaştılar. Ancak bu maçta tek kriz Talisca ve Caner değildi. Asıl kriz yine bir cuma günü maçıydı.. Üstelik bugün ayın 13’ü ve günlerden cuma…

13. Cuma korkusu, dünyanın en yaygın batıl inançlarından birisi. 13 sayısının uğursuzluğuna olan inanç, herkesçe malum. Cuma günü ise bazı kesimlerde uğursuz kabul edilir. İşte bugün, ayın 13'ü olması ve cuma gününe denk gelmesi, bu maçı daha ilginç bir hale getirmişti.

Bir çoğunuzun nasıl yani diyeceğinizi duyar gibiyim, Beşiktaş son üç sezonda tam 6 maçını cuma günü oynamış, 6 maçta tam 7 puan toplayabilmiş. Beşiktaş geçen sezon ekim ayı içinde 9 haftada yine bir cuma günü Gençlerbirliği ile karşılaşmış 1-1 berabere kalmıştı. Bu sene ise 2. haftada yine bir cuma akşamı Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalmıştı.

Bu sıkıntılı düşünceler ile maçı izlerken,16. dakikada Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. O dakikaya kadar bir türlü oyuna ağırlığını koyamayan Beşiktaş kalesinde golü gördü. Golden sonra Beşiktaş maça ağırlığını koyabildi mi? Tabii ki koyamadı..

Aslında ilk yarı gol pozisyonuna bile giremedi. Lens ve Negredo ikilisinde bugün çok umutluydum, ancak ilk yarı her ikisini de sahada göremedim desem doğrudur. Şenol Güneş’te görememiş olacak ki ikinci yarı iki futbolcuyu Ricardo Quaresma ve Babel’i oyuna aldı..

Babel oyuna girdikten birkaç dakika sonra 49. dakikada kırmızı kart görerek oyuna girmesi ile çıkması bir oldu. Bu dakikadan sonra Şenol Güneş’in oyuna müdahale edeceğini beklerken yanılmışım. Beşiktaş 10 kişi ile rahat yenebileceği Gençlerbirliği karşısında tel tel dökülüyordu. Babel’in kırmızı kart gördükten sonra neden forvete bir oyuncu almadığını anlamakta zorlanıyordum.. Ben bunları düşünürken 13. Cuma tüm etkisini gösterdi. Beşiktaş 73. dakikada 2. golünü yedi.

5’ü Türk 9’u yabancı futbolcunun sahada yer aldığı Beşiktaş, uğursuz 13. Cuma’nın gazabından fena etkilendi. Ankara’da 3 puanı bıraktı. Beşiktaş bu sezon 8 maçta 10 puan kaybetmiş oldu…