U18 DÜNYA ŞAMPİYONASI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Ülkemizde düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu 18 Yaş Altı Erkekler Dünya Şampiyonası 11 Nisan'da Zeytinburnu Buz Pisti'nde başladı.

Ülkemizde düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu 18 Yaş Altı Erkekler Dünya Şampiyonası 11 Nisan’da Zeytinburnu Buz Pisti’nde başladı. Bugün saat 13:00 te İzlanda- Tayvan, 16:30 da Belçika - İsrail ve 20:30 da Türkiye- Meksika karşılaşmaları ile turnuva sonlanacak.

Türkiye’nin bu turnuvaya başarılı bir şekilde ev sahipliği yapması da ayrı gurur verici. Hatta uluslararası turnuvada yer alan hakemlerin dört tanesinin Türk olması daha da gurur verici. Buz hokeyi hakemlerimizin dünyanın dört bir yanındaki turnuvalarda maç yönettiklerini biliyor muydunuz? Merkez Hakem Kurulu’nun en büyük projelerinden biri de Türkiye’yi hakem ihracat ülkesi olarak uluslararası platformda yükseltmek olduğuna kulak misafiri oldum.

Türkiye’de aktif olarak var olan, bir sürü emek ve çaba harcanan bu sporun artık tribünlerini dolu dolu görme vaktimiz geldi diye düşünüyorum. Avrupa standartlarında harika bir pist, A’dan Z’ye her konu ile ilgilenen ve yardımcı olan bir Federasyon ama seyirciye gelince hep yetersiz. Ben artık bu konuda kendimizi suçluyorum. Futbol tribünlerine ayırdığımız ilgiyi başka branşlarında hak ettiğini düşünüyorum. Konu kesinlikle kazanmak ya da kaybetmek değil çocuklar bizim çocuklarımız, gençler bizim gençlerimiz ve bayrağımızı uluslararası platformda dalgalandırabilmek için gece gündüz demeden emek ve çaba harcıyorlar ve ihtiyaçları olan sadece bizim alkışlarımız. Futbolu artık idol olarak hayatımızdan çıkarıp buz hokeyi ile tanışma vaktiniz geldi diye düşünüyorum. Bu turnuvada emek harcayan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu çalışanlarına, Merkez Hakem Kurulu ekibi ve hakemlerine, Spor Gönüllülerine, Zeytinburnu Buz Pisti çalışanlarına ve sporcularımıza gönülden teşekkür ediyorum. Daha iyilerini hep birlikte yaşamak dileği ile…