(U-12) ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ URANYUM

Mehmet Arif DEMİR
Akkuyu Nükleer Enerji Santralı temel atma töreni sebebiyle gündemimize giren, reaktör, uranyum, izotop, çekirdek vb. birçok yeni deyim ve terime âşinâ olduğumuz şu günlerde sınırlı sayıda meraklısı da U-12 muhabbetiyle bu hafta sonunu iple çekiyor.

Burada kastedilen Uranyum 235 gibi bir etken madde değil, Under-12 deyiminin kısaltması olarak kullanılıyor, on iki yaşından küçük futbolcular için U-12. (Onlar da dünya futbolunun gelecekteki yıldız adayları bir bakıma, zenginleştirilmiş uranyum muamelesini hak ediyorlar.)

Dün itibariyle İzmir’de başlayan ve yarın finali oynanacak bir Futbol Turnuvası düzenliyor Altınordu Futbol Kulübü. Alex De SOUZA’nın başlama vuruşu ile başlayan bu güzel futbol festivaline) (U-12 İzmir Cup)’a 21 ülkeden toplam 56 takım katılıyor. U12 İzmir Cup’ta İngiltere’den Manchester City, Sheffield Wednesday, Stevenage, İspanya’dan Athletic Bilbao, Fransa’dan Rennes, Portekiz’den Porto, Benfica, Hollanda’dan PSV Eindhoven, Twente, Belçika’dan Anderlecht, Mechelen, Standart Liege, İtalya’dan Sampdoria, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb, Romanya’dan Steau Bükreş, Rusya’dan Krasnodar gibi dünya çapındaki kulüplerin on iki yaş altı takımları katılıyor. Ülkemizden de 22 takım (içlerinde bilindik bilinmedik birçok kulübümüzün altyapı/özkaynak takımları var) turnuvada görücüye çıkacak.

Bu turnuva; 2006 doğumlu “aday futbolcular” için dünya çapında endüstriyel futbolla tanışma töreni olarak değerlendiriliyor otoritelerce. Ağaç yaşken eğilir atasözümüzün ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen buyursun İzmir Selçuk’ta bulunan Altınordu İsmet Orhunbilge Tesislerine, dün-bugün maçlarını kaçırmış olabilirsiniz ama yarınki finaller tam crème de la crème.

Geçen geldiğinde imza töreniydi, izdihamdı, kimin locasında maç seyredecekti vs bir dolu macera yaşayan Alex de bu sefer hiç olmazsa daha güzel ve masum bir amaç için gelmiş oluyor, Güzel ve Şanssız Ülkemize. Hollandalı enerji devi Vitol tarafından satın alındıktan sonra yavaş yavaş kendine gelen (PO) Petrol Ofisi’nin sponsorluğunda Nisan başından bu güne kadar U-12 İzmir Cup’ın medya yüzü olarak tanıtım toplantılarına katılıyor ve polemiklerden uzak kalmaya gayret ediyor KrAlex.

İdealist bir futbol adamı olan Seyit Mehmet ÖZKAN’ın altyapı/özkaynak düzeni macerası 2007 yılında Bucaspor Futbol Akademisi ile başlamıştı. Ege’nin incisi İzmir’in köklü camialarından Bucaspor’la olan proje birlikteliği 2012’ye kadar sürdü. Daha sonra İzmir’in Cumhuriyetimizle yaşıt, köklü diğer bir camiası olan Altınordu Spor Kulübü’nü anonim şirket olarak devralarak günümüzde bir marka olarak yeniden tanımladı.

İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu ilkesiyle hareket eden Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş. çatısı altında Ege Bölgesine yayılmış üç spor kampüsünde 1999-2012 arası dünyaya gelmiş yüzlerce evladımız futbol oynuyor. U-6 ile U 19 arası takımlar hem Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ile hem de spor/futbol altyapı eğitimi ile yetiştiriliyorlar. Entelektüel birikimi olan, en az bir yabancı lisanı düzgünce konuşabilen, dünyaya açık, özgüveni yüksek gençlerle hepimiz gurur duyuyoruz, duyacağız.

Bucaspor günlerinden Salih UÇAN’la başlayan ilk ürünlerden günümüze kadar pırıl pırıl birçok oyuncu kazandırıldı bu sistemli üretim sayesinde. Çağlar SÖYÜNCÜ ve Cengiz ÜNDER yurt dışında Türk gençlerine örnek oluyorlar. Milli takımlarımızda oynayan dile kolay 35 futbolcuya sahip olmanın haklı gururu ile tüm Türkiye’yi tarayarak keşfettikleri cevherleri futbol laboratuvarlarında zenginleştirilmiş uranyuma çeviriyorlar. A Milli Takımda Çağlar ve Cengiz dışında kaleci Berke ÖZER’de kadroya davet ediliyor.

Sadece Çağlar ve Cengiz’in satışından 37 milyon TL gelir elde eden Altınordu’da kaleci Berke’ye de Manchester City talip. Önümüzdeki sezon 3 Milyon €uro bonservisle satış için prensip anlaşmasından bahsediliyor piyasada.

Güzel bir turnuva olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İyi hafta sonları.