Vakıf Katılım web

TV EKRANLARINDAN İSTANBULLU GELİN FIRTINASI GELDİ VE GEÇTİ…

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Star TV ekranlarında 3 yıldır ilgiyle izlenen İpek Bilgin, Tamer Levent, Aslı Enver, Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı İstanbullu Gelin final bölümüyle, tüm izleyenleri Esma Boran karakterinin vefatıyla herkesi üzdü.

Gerçek İstanbullu Gelin kim?

Star TV ekranlarında 3 yıldır ilgiyle izlenen İpek Bilgin, Tamer Levent, Aslı Enver, Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı İstanbullu Gelin final bölümüyle, tüm izleyenleri Esma Boran karakterinin vefatıyla herkesi üzdü. 

Peki İstanbullu Gelin'in gerçek hikayesi 3 yıldır oldukça merak ediliyor. Sosyal medyada da büyük ilgi gören bu konunun detayları:

Son dönemde senaryosu Türk olan çok nadir projeler yapılmaya başlandı. Neredeyse yarısından çoğu uyarlama dizi olan dizi sektöründe gerçek bir hayat hikayesinden uyarlama olan İstanbullu Gelin aslında kim?
Esma ile Garip, Faruk ile Süreyya'nın aşkını anlattı 3 sezon İstanbullu Gelin.
Beyaz Kelebekler’in solisti Ülkü Üst Sarpkan'ın hikayesi.
Dizinin gerçek bir hikayeden uyarlanarak yapıldığı haberleri ortaya çıkınca herkes bu kişinin kim olduğunu merak etmeye başladı. Ülkü Üst Sarpkan, Aslı Enver'e övgüler yardırdı.

1955 doğumlu olan Sarpkan, İstanbul'da doğmuş aslen Bursalıdır. 1968'de katıldığı bir ses yarışması ile tüm hayatı yeniden şekillenmiş ve müzik hayatı başlamıştır. Ses yarışmasında birinci olarak sesini büyük bir kitleye duyuran Ülkü Üst, Beyaz Kelebekler'in solisti olmuş ve hayran kitlesini oluşturmuştur.

Daha sonra kendisini dinlemeye gelen Bursalı iş adamı Ali Sarpkan ile tanışır ve bu büyük aşk evlilik ile taçlandırılır. Evliliğinin ilk dönemlerinde Bursalı ve köklü bir aileye gelin giden Sarpkan, kayınvalidesi tarafından "istenmeyen gelin" olur. Zamanla en çok sevdiği gelin yerini aldığını söyleyen Ülkü, kendisine bir moda evi açılmasıyla moda alanında işler yapmaya başlar. Moda ile ilk kez tanışıklığı değildir. Daha önceleri tekstil atölyesinde çalışmış olan Sarpkan, Beyaz Kelebekler grubunu bıraksa da müziği asla bırakmaz. 
Dizinin birebir hayatımız Meral Çetinkaya'nın canlandırdığı Ülfet Kavaklı karakteri ise Türkiye'nin en büyük giyim devinin tasarımcı eşi olduğunu belirten Sarpkan o kişi adının geçmesini istemiyor. Tamamıyla gerçek bir hikayeden esinlenerek uyarlanmış bir senaryoya sahip diyor. Aynı zamanda yaşanan olayların neredeyse tamamının  aynı olduğunu söylerken karakterlerin kendi hayatıyla birebir  çok özdeşleştiğini belirtti. Kayınvalidesinin Esma karakteri kadar sert olduğunu söylüyor. Aslı Enver'i ise beğenerek izlediği söyleyen Sarpkan, dizi bittikten sonra "Hayatımı tüm detaylarıyla anlatsam İstanbullu Gelin 2'yi bile çekerler dedi.

Şu bir gerçek ki Türk televizyon dizi tarihinde hiçbir zaman unutulmayacak klasikler arasında yerini alan bir dizi olarak hafızalarımızda kalacağı şüphesiz...

HANDE YENER TÜM YAZ KUŞ İLE COŞTURACAK

Türk Pop Müziğinin 20 yıldır açık ara en önde ismi, yaptığı her çalışmada kendini yenileyen, adeta kendi kendinin rakibi olan Hande Yener, Ajda Pekkan'ın tek ve yegane veliahtı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Hande Yener yeni teklisi Kuş’u piyasaya sürdü.

Kuş' un ve Kuş klibinin detaylarına geçecek olursak:

Hande Yener Afrika’da çektiği Kuş'un renkli klibiyle yaz ayının startını verdi. 

Söz ve müziği Altan Çetin’e ait olan ‘Kuş’ şarkısının düzenlemesi Ümit Kuzer imzası taşıyor. Mix’i Martin Spencer, mastering’i Howie Weinberg tarafından yapılan şarkı, Devrim Karaoğlu imzalı remix versiyonuyla birlikte müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

17 kişilik bir ekiple Zanzibar’ın Jambiani köyünde gerçekleşen klibin çekimleri üç gün sürdü. Hande Yener’e ve klibe yerel halkın ilgisi büyük oldu. Yener’e klipte Afrikalı çocuklar da eşlik etti. Çocukların şarkıyı ezbere söylemesi ve enerjisi ekibi neşelendirdi. Yönetmen koltuğunda oturan Gülşen Aybaba ise bu yüksek enerjiyle renkli bir klibe imza attı.

Yener’e klip için özel tasarım kafes ve kıyafet hazırlandı. Miin by Kadir Kılıç’ın ipek şifon ve tülden hazırladığı elbiseyle kamera karşısına geçen sanatçı, güzelliği ile adeta büyüledi. Afrika’da klip çekme fikrine öncülük eden ünlü fotoğrafçı Aytekin Yalçın, klibin sanat yönetmenliğini ve fotoğraf çekimlerini de üstlendi. 

Afrika’nın etnik yapısı, şarkının ritmi ve Afrikalı çocukların enerjisiyle birlikte Hande Yener, yeni klibiyle yine tarzını konuşturdu.

Poll Production by Polat Yağcı etiketiyle 31 Mayıs yani dün itibariyle yeni teklisi ‘Kuş’ ile tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldı.

SÜPER STAR AJDA PEKKAN'DAN CANIN SAĞOLSUN...

AJDA FARKI 

YENİ AJDA, YİNE AJDA

Kimler Geldi, Kimler Geçti Ajda Pekkan'ı hiç kimse geçemedi ve geçemeyeceğe de benziyor.

CANIN SAĞOLSUN 

Dönmezsen Dönme Canın Sağolsun

Sevmezsen Sevme Canın Sağolsun

Ajda'sız yaz olması mümkün değil. Ajda Pekkan müzik sektörünün kalbi. O kalp tüm yaz Canın Sağolsun ile müzikseverleri hep bir ağızdan Canın Sağolsun'u söyleyecek.

Sinan Akçıl imzalı şarkı. Dillere marş olacak Canın Sağolun klibide çok konuşulacak. Klipte ise çok önemli bir sürpriz var.

Ajda Pekkan demeden müzik başlamaz ve müzik bitmez. 

Ajda'lı yazlar...

BAYRAMDA ARACIYLA YOLA ÇIKACAKLARA HATIRLATMA 

Yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun, ilk olarak lastiklerinizin hava basıncını ve diş derinliğini kontrol edin.

Lastiklerin mutlaka mevsimine uygun seçilmesi gerekiyor. 

Yaz sezonunda araçlarınızın dört lastiğinin de yaz lastiği olmasına dikkat edin. Kış lastikleri yaz lastiklerine göre daha uzun fren mesafesine sahip olmanın yanı sıra çabuk aşınarak yakıt tüketiminin artmasına neden olacaktır. Hızla girilen virajlarda savrulma riskini göz ardı etmeyin.

Yola çıkmadan önce veya yolculuğun ilk 15-20 km’si içinde, lastik basıncı mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi halde, uzun süre yol alındığında ısınan lastik içerisindeki havanın basıncı yükselir ve sürücüyü yanlış yönlendirip yanıltabilir. Aynı konu güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış araçların lastiği içinde geçerlidir.

Doğru hava basıncına sahip olan lastik, yol ile tam temas sağladığı için daha güvenlidir. Lastikler bu sayede daha az ve düzenli aşınarak; daha az ısınır ve yıpranır. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlar.

Yaz döneminde lastik diş derinliğinin 3 mm’nin altına düşmemesine dikkat edilmelidir. Düşük diş derinliği fren mesafesinin uzamasına sebep olur.

Ufak bir ayrıntı olarak görünse de, stepnelerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekir.

Trafik kurallarına ve hız sınırlarına mutlaka uyulması gereklidir.

Yorulduğunuzu hissettiğiniz anda mutlaka mola verin. Yorgunluk, tepki sürenizin azalmasına ve dikkatinizin dağılmasına sebep olacaktır.

Tüm Müslüman Aleminin Ramazan Bayramı Kutlu Olsun. Okuyucularımızla birlikte Nice Bayramlara... Şimdiden İyi Bayramlar TÜRKİYE… 

GÜNÜN SÖZÜ:

Sizlere dargın değilim. Sizin ve diğer zevatın iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara da dargın değilim. Kellemi onlara götürdüğünüzde deyiniz ki, Adnan Menderes hürriyet uğruna koyduğu başını 17 sene evvel almadığınız için sizlere müteşekkirdir. İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme kadar metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yaşayan kahraman efendilerinize acaba söyleyebilecek misiniz? Şunu da söyleyeyim ki, milletçe kazanılacak hürriyet mücadelesinde sizi ve efendinizi yine de 1950’de olduğu gibi kurtarabilirdim. Dirimden korkmayacaktınız. Ama şimdi milletle el ele vererek Adnan Menderes’in ölüsü ebediyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. 

ADNAN MENDERES