TUTKUSUNUN PEŞİNDE: TUĞBA KUZDERE YORGANCIOĞLU

Beyza Sinem ÇAĞLAR
Tüm Yazıları
Tuğba Kuzdere, tutkusunun peşinden giden, fark yaratmayı seven örnek Türk kadınlarından biri.

Kendini, yarattığı her biri sanat eseri niteliğindeki desenlerle, kadınların günlük hayatında kullanabileceği şık ve kaliteli aksesuarlarda anlatıyor.

Beyza Sinem Çağlar: Sizi tanıyarak başlayalım.

Tuğba Kuzdere: Merhaba ben Tugba Kuzdere Yorgancıoğlu. Hayallerinin peşinden giden, aşka inanan, hayvanları çok seven, üretmek gayesi peşinde olan bir kişiyim.  Moda için olan tutkum sebebi ile kendimi  önce İtalya’nın Milano şehrinde buldum. Daha sonra kariyer hayatıma Costume National, Ugo Cacciatori ve Lamodaist gibi markalarda devam ettim, en sonunda da kendi markamı kurmaya karar verdim.

BSÇ: Marka ismi TUKUTUKUM; nereden geliyor?

TK: TUKUTUKUM ‘Tuğba’nın tutkusu’ demek.????Tutkulu, güçlü, kendine inanan, renkli kadınların duygularını desenlere aktarmaya çalışıyorum.

BSÇ: Tasarımlarınızı nasıl yaratıyorsunuz?

TK: Her sezon değişen ve özel olarak tasarlanan desenlerimiz var. Her koleksiyonumuz özenle süren bir tasarım sürecinin sonucunda ortaya çıkıyor. Belirlediğimiz temalar; modern sanat ve gündelik hayattan ilham alıyor. Bu tasarımlar eşsizliğe, zamansız zarafete,  sanat ve el sanatlarına olan derin hayranlığım üzerine kurulu.

BSÇ: Ürünlerinizde kullandığınız materyaller ve özellikleri nelerdir?

TK: Fularlar için ipek, tshirtler için koton, plaj aksesuarlarında ise velvet şifondan vual ipeğe kadar uzanan geniş bir yelpazemiz var. Bu konuda bir sırınım yok aslında: Kürk dışında her malzemeyi kullanabilirim.

BSÇ: Yurtdışında eğitim almış ve uzun süre moda merkezlerinde çalışmış biri olarak şu an yüzde 100 Türk sermayesi ile Türk emeğinin ürünü bir marka yönetiyorsunuz.

TK: Bu konuya oldukça önem veriyorum aslında. Türk tekstil işçiliği dünyada tanınan ve takdir edilen bir zanaat kolu. Ben bunu bir adım daha ileri götürerek ev hanımlarını da işin içine alma kararı verdim. Eşarplarımızın üretimini, yerli kalifiye ev hanımları, el işçilikleri ile bitirmekte. TUKUTUKUM ürünlerinin sürdürülebilir kaynaklar, modern üretim ve otantik ince işçilik kullanılarak Türk zanaatkârları tarafından işlenmesi de bizi farklı kılıyor. İpek ve yün eşarplarımız da yüzde 100 saf ipek ve yünden yapılmakta ve Türkiye’de üretilmektedir.

BSÇ: Desenlerinizi dizayn ederken nelerden ilham alıyorsunuz? Desenlerde gizli mesajlarınız var mı?

TK: İlham kaynaklarım dönem dönem değişiyor; bazen ziyaret ettiğim bir yer, bazen kulağıma takılan bir müzik, bir kitap ya da film... Ama en büyük kaynağım rüyalarım. Evet her desen bir hikaye anlatıyor. Hatta online satış sitemizde, desenlerin altında hikayelerini anlatıyoruz. Bu hikayeler ürünülerle birlikte bir kartla da müşterilerimize ulaşıyor.

BSÇ: Tüketicileriniz sizin markanızda diğerlerinde bulamadıkları neyi bulabilirler?

TK: Bir sürünün parçası olmaktan kurtulup, kendi hikayelerini yaşıyor olacak müşterilerimiz. Hayal gücümüzü kullanarak zarif ve yüksek kaliteli olarak sınırlı sayıda ürettiğimiz işler bunlar. Kendilerini özel ve kıymetli bir emeğin parçası olarak hissedecekler.

BSÇ: Yurtdışı satışlarınız var mı?

TK: İlk satış noktamız bir diğer önemli moda merkezi New York’ta oldu! Tüm dünyada bu sene itibarı ile 35 noktada ürünlerimize ulaşabiliyor müşterilerimiz. Yakında yurtdışı online alışveriş sitemizi de açıyoruz.  

BSÇ: İlerideki hedefleriniz neler?

TK: Ben bu işe tutku ile bağlıyım. İnsanların kendilerini özel hissetmelerini çok önemsiyorum. Bu sebeple daha çok insana ulaşmak ilk hedefim.

BSÇ: Siz bir de çok eğlenceli bir kitabın yazarısınız aslında. ‘Sen Sus! Stilin Konuşsun’ Biraz kitabınızdan bahsedebilir miyiz?

TK: ‘Sen Sus Stilin Konuşsun’, biz kadınlar için bir moda rehberi niteliğinde baş karakteri Alara olan tatlı romantik bir yolculuk. Moda dünyasının gerçeklerini anlatırken eğlenceli tüyolar veriyor.

BSÇ: Arya Kadın Platformu ile çalışmışsınız. Bu platform tam olarak nedir? Size nasıl yardımcı oldular?

TK: Arya Kadın Platform’u; girişimci ve yatırımcı kadınları ve kadını destekleyenleri bir araya getiren Ahu Serter tarafından kurulmuş bir platform. Ben de TUKUTUKUM markam ile kendilerinden yatırım aldım; adımlarımı her açıdan hızlandırmam da bu noktadan sonra başladı. Dört yatırımcım daha doğrusu mentörüm var: Sepin İnceer, Özge Kutlualp, Ahu Serter ve Münteha Adalı. İş birliğimiz tutkumuzla orantılı olarak devam ediyor.

BSÇ: Okuyucularımız size ve ürünlerinize nasıl ulaşabilirler?

TK: www.tukutukum.com web sitemizden ve facebook ve instagram’dan TUKUTUKUM hesabımızdan ulaşabilirler.