TÜRKİYE YAPIYOR, ABD YIKIYOR

İlnur ÇEVİK 07 Şub 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türk Silahlı Kuvvetleri ülkeden binlerce kilometre uzağa da gönderilse yanı başımızdaki Afrin'de de operasyon yapsa hep aynı: Gittiği yere güvenlik ve merhamet götürüyor.

Halk askerimizi binlerce kilometre ötede Afganistan’da bağrına basmıyor mu? Orada Batılı askerler bile çarşıya çıktıkları zaman Türk askerlerinin kullandığı bröveleri takıp gezmiyorlar mı?

Ama aynı şeyi yine binlerce kilometre öteden gelen Amerikalı askerler için söyleyebilir miyiz? Tabii ki hayır... Onlar sivil halka yaka silktirmiş durumdalar. Silahlı IHA’ları ile Taliban militanlarını öldüreceğiz diye yüzlerce Afganlı sivilin kanına girmediler mi? Ona karşılık Mehmetçik halka sevgi ve merhametle yaklaştı, onların acılarını ve dertlerini paylaştı ve her yerde olduğu gibi el üzerinde tutuldu.

Yine binlerce kilometre uzaktan gelip Irak’ı neredeyse haritadan silen ABD değil mi? Aynı şeyi şimdi PKK’lı teröristlerle Suriye’de yapan ABD değil mi?

Bakın şu Rakka’da olup bitenlere. Amerikalılar sırf PKK buraya çöreklensin diye savaş uçakları ile Rakka’yı yerle bir ettiler. Hatta PKK bazı bölgelerde DEAŞ var diye Amerikalılara bilinçli bir şekilde bombalattı ve onlarca sivil Suriyeli Arap hayatını kaybetti. Sonra olayı ABD “pardon” deyip geçiştirdi.

Türkiye binlerce kilometre yol aşıp Myanmar Müslümanlarına yardım etmedi mi? Bir milyon Myanmar Müslümanını Bangladeş alsın diye uğraşmadı mı? Hatta Bangladeş’e “aldığın kadar Müslüman Myanmarlının masraflarını ben karşılayacağım” demedi mi? Cumhurbaşkanımızın eşi bu insanların kamplarını ziyaret edip onları bağrına basmadı mı?

Şimdi Türkiye Afrin’de de operasyon yapıyor ama yıkıp yakmıyor. Aynı Cerablus’ta ve El Bab’da olduğu gibi Mehmetçik halkın kılına zarar gelmesin diye kılı kırk yarıyor. Şu anda Cerablus’ta ve El Bab’da halk güvenlik içinde yeniden barışın tadını çıkarıyor.

Sözün kısası, Türkiye yapıyor, Amerika yıkıyor…