TÜRKİYE RUSYA'YA ARKASINI DÖNER Mİ?

İlnur ÇEVİK 24 Şub 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
ABD yeni bir plan peşinde koşuyormuş…

Ankara’ya “Rusya ve İran ile arana mesafe koy” planı sunacakmış…

Bu Amerikalılar gerçekten ne Türkiye’yi ne de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tanımışlar. Türkiye kendisinin elinden tutmuş, ona en kritik anda dostluk göstermiş hiçbir ülkeye ne arkasını döner ne de ikiyüzlü bir davranış içine girer. Bizim için “dost” ve “müttefik” lafı çok kutsaldır.

O yüzden geçmişte, bugün ve gelecekte her zaman ülkeler Türkiye’nin dostluğuna çok büyük değer vermişler ve düşmanlığından da ciddi bir şekilde çekinmişlerdir. Görülüyor ki Amerikalılar bunu hiç anlamamışlar.

Ama görülüyor ki ABD Türkiye’nin “dost” ve ”müttefik” kavramlarına bizim kadar duyarlılıkla bakmıyor. Onlar için dost ve müttefik yok yalnız Amerika’nın bazı kendi çıkarına sandığı ve ona göre hareket ettiği davranışları var…

Rusya olmasaydı ve Suriye hava sahasını bize açmasaydı Türkiye Fırat Kalkanı Operasyonunu yapabilir miydi? Rusya, İdlib’te bize yol vermeseydi Afrin operasyonunun alt yapısını yapabilir miydik? Rusya, Afrin’de yeşil ışık yakmasaydı ve bize hava sahasını açmasaydı “Zeytin Dalı Harekâtı” bu kadar başarılı olabilir miydi?

İşte bu nedenlerle Türkiye Devleti, Cumhurbaşkanı ve hepsinden daha önemlisi Türk halkı Rusya’yı dost olarak görmektedir.

Ama aynı şeyleri ABD için söyleye bilir miyiz? Son yıllarda onlara müteşekkir olmamız gereken tek bir şey var mı? PYD, PKK ve YPG teröristlerine silah vermesi, onları semirtmesi, FETÖ’ye kol kanat germesi, Türkiye aleyhine uydurma davalar açıp bizi cezalandırmaya kalkması ve insanlarımıza vize işkencesi uygulaması halkımız tarafından alkışlandığını mı sanıyorlar? Bu adamlar hangi gezegende yaşıyor?