TÜRKİYE MARKSİST KÜRT DEVLETİ PLANINI BOZDU

İlnur ÇEVİK 20 Mar 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu savaşçıları, Afrin şehir merkezine girip Afrin bölgesini tamamen kontrolleri altına aldıkları zaman iki şeyi birden yaptılar.

Birincisi bölgeyi PKK’nın katı Marksist zulmünden kurtardılar. İkincisi ise onca yıldır Esed ailesinin vahşeti altında inleyen kuzey Suriye halkına bir yeni çıkış yolu gösterdiler.

Şimdi artık bölgede PKK bir Marksist devlet kuramayacak. Bölgenin Kürt halkına emrivaki yapamayacak.

Fırat Kalkanı ile başlayan, İdlib ile devam eden ve Afrin’le zirveye çıkan Türk müdahalesi bu macerayı tamamen bitirdi.

Artık bölge halkı ve gerçek Suriyeliler Esed ve PKK olmadan Türkiye’nin desteği ile özgür yaşayabileceklerini görecekler. Fırat Kalkan bölgesinde Türkiye’nin yarattığı harikalar Afrin’de de tekrarlanırsa Suriyeliler yeni bir düzen kurarak artık aydınlık ufuklara yönelebileceklerini görecekler.

Tabii ki bütün bunlar olurken bize Suriye hava sahasını açıp bu operasyonları sıhhatle yapmamızı sağlayan Ruslara ve yenide başkan seçilen Vladimir Purin’e de teşekkür borçluyuz.

Artık Amerikalılar da bu gerçekleri görmek durumundalar. Burada verdikleri desteklerle bir Kürt devleti kurulmayacak. Buralarda tutunabilmeleri için PKK çapulcularına arkalarını dönüp Türkiye ile iş birliği yapmaları lazım…