​TÜRKİYE KUPASI'NIN YENİDEN PLANLANMASI HİÇ DEĞİLSE KONUŞULMAYA BAŞLANMALIDIR!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Amatör ya da üçüncü veya ikinci lig takımlarının Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarla Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmesinin sonuçları toplamda atılan 20 golle hüsrana dönüştü.

Amatör ya da üçüncü veya ikinci lig takımlarının Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarla Ziraat Türkiye Kupası’nda eşleşmesinin sonuçları toplamda atılan 20 golle hüsrana dönüştü. Üç büyükler arasında rakibine en az gol atan takım 5-1 ile Galatasaray… Süper Lig’de ikinci ve üçüncü golleri bulmak için büyük çile çeken Beşiktaş’ın ve Fenerbahçe’nin yarım düzine goller atmasıyla taraftarları ne kadar sevindi ve bu golleri yiyen takımların oyuncuları ne kadar ezildi. İşte sorun burada… Tabii ki bu planı yapanlar hep güzel şeyler düşünmüşlerdi. Mesela Galatasaray’ı Anadolu’nun ücra bir köşesindeki takımın seyircilerinin görmesi ve orada futbolun yeşermesi hesaba katılmıştı. Fenerbahçe’nin her hangi bir kasabaya gitmesi Beşiktaş’ın kenarda köşede kalmış bir takımla eşleşmesi ve oraya aktivite getirmesi gibi güzel planlamalar yapılmıştı. Biraz da bu işler rast gitti ama son birkaç yıldır işler tersine döndü. Mesela boksta 48 kilo olan bir sporcunun karşısına ağır sıklet boksörü nasıl çıkarılamıyorsa bu haksız ve dengesiz futbol eşleşmeleri de artık son bulmalıdır. Şimdi hafızası iyi çalışan bazı spor adamı büyüklerimiz (!) “Lüleburgaz büyükleri kupada yenmişti!” diye konuşur. Bu gibi sonuçlar çok nadir gerçekleşmiştir ve devamı olamamıştır. Artık sporun planlamacıları ve bu işle iştigal eden Futbol Federasyonu yetkilileri arasında Ziraat Türkiye Kupası’nın yeniden planlanması hiç değilse konuşulmaya tartışılmaya başlanmalıdır. Eksik yeri varsa düzeltilmeli, yanlışı varsa ki elbette var ondan dönülmeli, dengeler sağlanmalıdır. Kurabiye gibi takımları büyüklere rakip yapıp “Zaten ikinci tura kalamazlar” gibi ters bir mantık hiçbir adil insanın ağzına bile yakışmayacak çirkinliktir.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın maçın 89. dakikasında kazanılan penaltıda topu genç Ahmethan’a attırmasını “Helal olsun be Janssen  sana” diyerek övmesi bize göre basit bir şovdan başka bir şey değil. Maçın son dakikasında skor 5-0 iken Ahmethan penaltıyı atsa ne olur atmasa ne olur? Ahmethan ne kazandı, rakip kaleci ne kaybetti?

Futbolu böylesine diplerde süründürmenin kimseye bir yararı yok.

Fatih Terim istifa ederken kabul etmeyip daha sonra kovarsan tazminatı ödersin!

Fatih Terim hocamızın söylediği haklı şeyler de var gereksiz ifadeler de… Okuma yazma bilmeyenler diyerek bazı basın mensubu arkadaşlarımıza taş atması ona yakışmadı. Çünkü hangi gazeteci olursa olsun en az Terim hocamız kadar okumuştur. Hatta pek çoğu daha da fazla okumuştur. Ama konumuz bu değil. Konu şu Fatih Terim hocamız milli takımın başında iken çeşitli sebeplerle görevinden ayrılmak istediğinde kendisine “Hayır bırakamazsın görevinin başına dön” diyen Futbol Federasyonu’nun sayın başkanı ve yöneticileri daha sonra görevine son vermekte tereddüt bile etmediler.

Konumuzun Lucescu’nun durumu ile en küçük bir alakası bile yok. Ancak ortada şöyle bir gariplik var. Terim hocamız efendice görevini bırakmak istiyor ve istifasını veriyor siz onun dilekçesini deyim yerindeyse sümen altı yapıyor sonra yırtıp atıyorsunuz.

Şimdi paşa paşa Fatih Terim’e tazminat vereceksiniz. Almak onun anasının ak sütü gibi hakkıdır. Mahkeme tazminatına hükmedecektir. Ve o da doğal olarak parasını cebine koyacaktır.

Bu arada Fatih hocamızın muhterem babasına Allahü teala’dan acil şifalar dileriz… 

Negredo’dan forma alınmaz

Orkan Çınar da artık oynar!

Beşiktaş taraftarları Orkan Çınar’ı çok seviyorlar. Kartal’ın kupa maçında sahaya sürülen Orkan Çınar bir gol bir asist ile kendisine sevgi gösterisinde bulunan taraftarlarına “İşte ben buyum” dedi ve teşekkür etti. Orkan Çınar kadar çok sevilen bir Beşiktaşlı daha “Metin Tekin’den bu yana” görmedim dersem abartmış olmam…

Negredo belli ki büyük bir golcü… Zaten marka olarak gelmişti ama nedense şişirmekten doyamadığımız Şenol Güneş onun gibi önemli bir golcüyü kenarda bırakıyor. Kupa maçında oynaması önemli değil. Önemli olan onu lig maçlarında da Beşiktaş’ın kadrosunda görmek…

Başakşehir’in 5’i belki de hayırlı olur

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor’u her konuda karalayanlar ellerine son Başakşehir maçındaki 5 golü silah olarak geçirdiler. Adamın geldiğinden bu yana hep aleyhinde olanlar ve karalama kampanyasını bir yerden aldıkları talimatla sürdürenlere şunu hatırlatmakta yarar var.

Galatasaray, Bursaspor’dan beş yemişti o sezon UEFA Kupası’nı kazandı.

Lig şampiyonluğunu da kimseye bırakmayan Galatasaray’ın protestoyu adeta haline getiren taraftarlarına  Başakşehir’in 5 golüne bir de bu açıdan bakmalarını tavsiye ediyorum…