TÜRK MÜZİĞİNDEN CAZ MÜZİĞE YOLCULUK

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz haftalarda Radyobir'deki ASLI'nda Müzik Programıma Paşa Çelik konuktu. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Paşa, gitarı ile dünyada sesini başarı ile duyuruyor.

Geçtiğimiz haftalarda Radyobir’deki ASLI’nda Müzik Programıma Paşa Çelik konuktu. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Paşa, gitarı ile dünyada sesini başarı ile duyuruyor.

-İlk tekli çalışması, Ethno Jazz kategorisindeki ‘Turkish Pierogi’  2020 yılında Polonya’da kaydetti.

-İkinci tekli çalışması, Gypsy Jazz tarzındaki eseri ‘Deported Waltz’ 2020 yılında Türkiye’de kaydetti.

-Üçüncü çalışması; ‘Trio Vol. 1 EP’:  Geçtiğimiz Yaz Polonya’daki müzisyen ekibi ile kaydedildi. Bu albüm jazz/fusion ve Türk müziği tarzlarını içeriyor. Bu albümde ünlü jazz/rock gitaristi Allan Holdsworth etkileşimli tınıların yanı sıra özellikle “The Short Song About Drowning” isimli eserde perdesiz gitar kullanımı da dikkat çekiyor. Ünlü, Polonyalı yönetmen Krzysztof Kieślowski’nin “A Short Film About Killing” filmine gönderme yapan bu eser mülteci sorununa dikkat çekme amacıyla bestelenmiş.

-Ve son teklisi; ‘Guitar Etudes EP’: Bu albüm ise Londra’da birkaç ay önce kaydedildi. Aslında Jazz ve Klasik müziğin birleşimi diyebiliriz. Barok gitar formunda kontrpuan yazımları ve aynı zamanda caz gitar stilinde doğaçlamalar bulunduruyor.

Paşa Çelik, üçüncü çalışmasını kaydettiği Polonya’daki müzisyen arkadaşları ile iki hafta sonra dünyanın önde gelen caz festivallerinden birisi olan ‘EFG London Jazz Festival’de sahne alacaklar. Dünyaca ünlü yıldızların bir araya geleceği konser 18 Kasım 2022 akşamı Southbank’ta bulunan Royal Festival Hall’de gerçekleştirilecek. Yolunuz Londra’ya düşerse bu festivalde Paşa Çelik ve ekibini dinlemenizi tavsiye ederim.