​TUDOR, TUDOR'A KARŞI!

Mustafa YAŞAR 26 Kas 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Farklı Medipol Başakşehir mağlubiyeti Galatasaray'da Tudor'un yeterliliğini bir kez daha tartışmaların odak noktasına oturturken; o Tudor dün Aytemiz Alanyaspor karşısında 4-2-3-1 sistemine geri dönüş yaptı.

Farklı Medipol Başakşehir mağlubiyeti Galatasaray’da Tudor’un yeterliliğini bir kez daha tartışmaların odak noktasına oturturken; o Tudor dün Aytemiz Alanyaspor karşısında 4-2-3-1 sistemine geri dönüş yaptı.

Hırvat teknik adam bu sistemi uyguladığı ligin ilk 8 haftasındaki maçlarda 7 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti.

Fenerbahçe derbisiyle beraber son 4 müsabakada farklı sistemler deneyen ve işte tam da o noktada eleştirilere maruz kalan Tudor bu maçlarda Galatasaray’ın 8 puan kaybetmesinin baş aktörü olmuştu.

Dün eğrisini doğrusuna denk getiren ve kazanmanın ne derece önemli olduğunun farkında olan Tudor’un maçın başlarında kenarda kulağı çekilmiş çocuk edasında görüntüsü de gözlerden kaçmadı.

Tolga Ciğerci'nin maç öncesi sakatlanması ile bu sezon ilk kez 11’de oyuna başlayan Yasin Öztekin’in golü ile önde geçilen devre sonrası ikinci yarıda farkı artırması beklenen CimBom, dirençli Alanyaspor ve özellikle Tzavellas'ın Maicon'a yaptığı faulü görmezden gelen Hüseyin Göçek’in yanlış kararlarına takıldı desek yanlış olmaz.

Gomis’in 88’de attığı gol kadar kaçırdıkları da az, buz değildi tabi.

Ez cümle…

Galatasaray kazanarak haftayı kayıpsız geçti geçmesine ama haftaya yaralı Kartal ile oynayacakları maç yine dengeleri değiştirebilir Aslan’da.

Aytemiz Alanyaspor ligde benim için değerli takımlardan biri. Teknik ve oyuncu kadrosuna özel sempati duyduğum Akdeniz ekibi dün Galatasaray karşısında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen iki yıldızı Vagner Love ile Junior Fernandes’i ararken, kaleci Haydar iki gol yemesine rağmen kurtardıkları ile yine günündeydi.