TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Özellikle son bir seneye dönüp baktığımızda bütün dünyada sağlık çalışanlarının ne kadar değerli ve önemli olduklarını bir kere daha görmüş olduk.

Özellikle son bir seneye dönüp baktığımızda bütün dünyada sağlık çalışanlarının ne kadar değerli ve önemli olduklarını bir kere daha görmüş olduk. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, temizlik görevlilerimiz, Ambulans çalışanlarımız kısacası bütün sağlık personelimiz iyi ki varsınız. Tam bir senedir dişlerini tırnaklarına takıp çalıştılar. Günlerce, haftalarca, aylarca ailelerini göremediler. Belki mesai arkadaşlarını, belki yakınlarını, belki de uzaktan bir tanıdıklarını koronavirüs sebebi ile kaybettiler. Çok çalıştılar, çok yoruldular, çok emek harcadılar asla vaz geçmediler. Dönüp geriye baktığımızda hepimiz için çok zor bir seneydi ama en çok da sağlık personeline zordu. Kimimizin iş yeri kapandı, belki kimimiz uzaktan çalıştık ama sağlık personeli daha uzun mesai saatleri ile çalışmaya devam etti. Kimi zaman uykusuz, kimi zaman hastane koridorlarında birkaç saatlik uyku ile.

Ailemi görmeden bir gün bile geçiremem, bir de onları düşünsenize. O kadar özveri, o kadar çalışma ve o kadar mesainin sonunda değişen ne oldu diye bakıyorum, sadece pencerede birkaç gece süren alkış serisi. Doktora, hemşireye, hasta bakıcıya şiddet, hakaret, sözlü taciz, tehdit hala devam etmekte. Onlar bizim için bu kadar çalışıp, çabalarken hem de... Dünyayı iyilik kurtaracak. Daha eğitim sürecinde uzun yıllar boyu okuyup, daha sonra istedikleri branşa atanmak için ayrıca bir sürü sınava girip, asistanlıkları derken düşünsenize koca bir ömür gidiyor. Koronavirüs sebebiyle sahada çalışırken ne yazık ki virüs sebebi ile hayatını kaybeden bütün sağlık personeline rahmet, ailelerine ise sabır diliyorum. Özellikle son bir senedir fazla fazla emek harcayan bütün sağlık personeline teşekkürlerimi iletip 14 Mart Tıp Bayramınızın kutlu ve de sağlıklı geçmesini diliyorum. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün de dediği gibi, “Beni Türk doktorlarına emanet ediniz.” İyi ki varsınız, emekleriniz için teşekkürler.