TFF'NİN SEÇİM SANCISI

Fehmi KETENCİ 22 Tem 2021

Fehmi KETENCİ
Geçtiğimiz haftaki , "Futbolumuz sahipsiz mi?" başlıklı spor yazımda; "Futbolumuz üzerine konuşulacak pek de bir şeyler kalmadığının net belli olduğu günler yaşıyoruz.

Geçtiğimiz haftaki , “Futbolumuz sahipsiz mi?” başlıklı spor yazımda; “Futbolumuz üzerine konuşulacak pek de bir şeyler kalmadığının net belli olduğu günler yaşıyoruz. Öyle ya; EURO 2020’de yaşadıklarımız ortada. Uluslararası bu kupada nereden nereye geldiğimizle ilgili yaşadıklarımız hala belleklerimizden silinmedi.”  gibi bir değerlendirme cümlesiyle başlamıştım. 

     Ve bu pandemi döneminin kısıtlamalarında iyice keyfinin kaçık olduğu, her halinden yansıyan futbolumuz, çok yakın zamanda başlayacak 2021-22 dönemiyle bizlere neler sunacak pek de belli değil. Şunun şurasında, liglerin başlamasına bir aydan çok daha az bir zaman kalmış ve ayrıca Avrupa Kupası’nda mücadele edecek takımlarımız da sahalardaki yerini aldı,

     Takımlarımız, başlayacak olan bu 2021-22 dönemine hazırlar mı diye en çok sorulanların yanıtlarını hala net olarak bulabilmiş değil. 

     Tüm bunların önünde, en bilinmeyeni, merak edileni, futbolumuzun genel durumunun nerede olduğu, birçok sorun yumağını beklemeye almış olan TFF’nin yeni dönemle ilgili olarak ne önlemler ve yeni düzenlemeler yaptığıdır. TFF’nin ivedilikle çözmesi gereken bilinmeyeni; şu an ortada olan bir durumu var ki; Dünya Kupası elemelerine hazırlanması gereken Ulusal Takımımız, sırtındaki yükü taşıyıp taşıyamayacağı konusunda hala hazır değil, sorunları çözüm bekliyor gibi.

     Şenol Güneş, her ne kadar “oyuncularına güvendiğini, iyi olacaklarını” söylese de, son aylarda kadro kurma konusundaki yanlışlarında, takıntılarında  hala ısrar ediyor. Var olan tavrından vazgeçemediği görülüyor. Elemelerde neler yapacağı konusunda pek de güven vermiyor. Ayrıca da, Şenol Güneş'in son yaptığı basın toplantısınd a “İstifa” sorularına verdiği kaçamak yanıtlarda sürekli bocaladığı gözlerden kaçmamıştı.. Özellikle bu konu ile ilgili olarak TFF’nin hala suskun kalması en merak edilen.

     Sorunlar var ve tüm bu sorunlar karşısında TFF’nın hala bir açıklama yapmaması merak edilendi. Burada, Şenol Güneş tek sorumlu gibi yalnız bırakılmış gibiydi. Belli ki, TFF’nin tüm konsantrasyonu ay sonuna doğru  yapılacak olan TFF Genel Kurulundaydı. Hele hele, Kulüpler Birliği Vakfı’ndaki değişim ve TFF karşısında, özellikle dört büyüklerin karşı cenahta birleşmeleri, TFF Genel Kurulu’nun oldukça sert ve hareketli geçeceğinin habercisiydi. Bu kafa karışıklığındaki TFF’nin tartışmalardan uzak kalması doğaldı.

     TFF ve Başkanını yeni seçmiş olan Kulüpler Birliği Vakfı’nın (KBV) sergilemeye başladığı kararlılığın 2021-22 döneme nasıl yansıyacağı en çok merak edilendi.

     Ay sonunda yapılacak TFF toplantısının nasıl geçeceği konusunda kafalardaki soruları biraz olsun netleştiren bir toplantı oldukça anlamlıydı. Toplantı değil bir televizyon programıydı bu. Trabzonspor Başkan ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı / KBV yeni Başkanı da seçilen; Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Beşiktaş Başkanı  Ahmet Nur Çebi’nın birlikte katıldıkları HaberTürk televizyonundaki programdan ekrana yansıyanlar; dört büyük kulüp başkanın sergilediği güven veren kararlı birliktelik, bundan sonra futbolun yönetimindeki biçimin iyice değişeceği ve TFF yönetimi ve Kurullarının artık kafalarına estikleri gibi davranamayacaklarının göstergesiydi. KBV sadece kağıt üstünde bir kuruluş olmanın çok ötesinde, varlıklarını iyice hissettiren bir kararlılık sergileyeceklerini çok net dile getirdiler. “Biz üretiyoruz, bizim emeklerimizi  kullanıyorsunuz ama bize danışmadan, sormadan, bizle paylaşmadan yeni düzenlemeler yapıyorsunuz. “Evet” futbolunu siz yönetiyorsunuz, ama uygulamalardaki mevzuat değişikliklerinde bizi yok saymamalısınız” içeriğinde bir paylaşım yönetimi  biçiminden yana olduklarını, kararlılıkla dille getirdiler. Ve bu konuda tam birliktelik, dayanışma sergileyeceklerini gösterdiler.

     Yıllardır dört büyüklerin arasında, ilk kez böylesine bir birliktelik ve dayanışma görüyoruz ve çok da kararlıydılar. Görünen o ki, TFF birçok şeyi paylaşması gereken KBV’nin varlığını ciddiye almak zorunda. 

     TFF yönetimindeki futbolumuz yeni bir döneme hazırlansa iyi olacak.