TERÖRÜN İÇ YÜZÜ

Buket BEKTAŞ 18 Şub 2021

Buket BEKTAŞ
Tüm Yazıları
Ülkemize yönelik en büyük tehdit olan terör hayâsız yüzünü göstermeye devam ediyor.

Ülkemize yönelik en büyük tehdit olan terör hayâsız yüzünü göstermeye devam ediyor. Vatanımıza ve huzurumuza göz dikmiş tüm hainlerin saldırıları maalesef bitmiyor... Son olarak yüreğimizi dağlayan aile ocaklarına ateş düşüren vatan evlatlarımızın, yiğitlerimizin şehadet haberlerini art arda aldık.

Ülkemize yönelik insanımıza karşı yapılan bu hain saldırılara komplolara, teröre ve terörden beslenenlere kınıyoruz. Son olarak gündemimize daha önceden kaçırılarak esir tutulan vatan evlatlarımızın silahsız ve esaret altında iken kalleşçe infaz edildikleri haberi gündeme düştü. Eminim ki tüm ülkece içimiz yandı. Yüce rabbimden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Cennet ve şehadet şerbeti içen bu güzel insanlar sayesinde hayatımızı devam ettirebildiğimiz için tüm şehitlerimize ve ailelerine çok şey borçluyuz. Bu yiğit ve güzel insanlarımızı katleden hainlere de bir o kadar öfke doluyuz.

Sınırlarımız içerisine sızma eylemleri planlanan ve toplanma kampları olarak belirlenmiş terör inlerine yönelik kahraman ordumuzun ve tüm güvenlik güçlerimizin amansız operasyonları devam ediyor. Son olarak Gara’da yapılan operasyonda hainlerin 13 vatan evladımızı alçakça öldürmeleri ve kalleşlikte sınır tanımamaları hepimizi derinden yaraladı. Artık tüm dünya görmelidir ki Türkiye 40 yılı aşkın süredir teröre karşı açık bir savaş veriyor. Dünya sahnesinde bu kadar uzun süredir teröre karşı savaş veren başka bir ülke yok! Diğer ülkeler, terör örgütleri ile anlaşma yolunu seçerek sona ulaşmış veya terör örgütünü imha ederek bu beladan kurtulmuşlardır.

Bizim için tek fark tüm dünyanın diğer ülkelerinde teröre karşı savaşta teröre maruz kalan ülkelere saldıran teröristlerin karşısında dururken; bize karşı yapılan her teröriste diğer ülkeler açıkça destek vermekte, para, mühimmat hatta vatandaşlık vererek terörü adeta beslemektedir.

Görüleceği gibi açıkça üzerimize salınan teröre maruz kalmaktayız. Üstelik bu terörü Avrupa ve Amerika açıkça desteklerken, bölge ülkeleri de kendilerine pay çıkartabilmek adına hariçten destekleyerek  bazen açık bazen de gizlice teröre yardım ve yataklık yapmaktadırlar. Burada hepimizin açıkça görmesi gereken bazı gerçekleri belirtmeden geçemeyeceğim. Tüm dünya İran’la Amerika arasında bir gerilim olduğunu ve savaş çıkarmaya kadar gidecek derecede girişimler olduğunu bilir. Ama ikisinin de ortak bir noktaları olduğunu biliyor muydunuz? Kim dersiniz acaba! PKK! Evet, yanlış okumadınız. Türkiye’nin başarılı terörle mücadele politikaları ve kahramanca düzenlediği operasyonlar sonrasında kuyruğu köşeye sıkışan PKK’lılar kendi içlerinde ikiye ayrıldılar. Bir grup Amerika tarafında diğerleri de İran. Bir grubu Amerika himaye ediyor diğer grubu İran. Sonuç olarak dağılma aşamasına gelen PKK her gördüğü gücün altına yatarak kendisini hayatta tutuyor. Nefes almaya çalışıyor. Amerika’da sahnede tozu dumana katarken PKK üzerinden İran pazarlıklara başladı bile...!

Hedefe Türkiye’yi koyarak zaten niyetini belli eden Amerika bölgede siyasi istikrarsızlık yaratmak için kolları sıvamış PKK’yı da maşası olarak kullanıyorken sıkışan PKK’lıların İran bağlantılarını ve ilişkilerini kullanmak üzere hamleler yapmaya başladı bile. Son zamanlarda yaşanan gelişmeleri biraz dikkatle incelediğinizde Ortadoğu politikasının bölgede güçlenmeye başlayan Türkiye’ye karşı önlemler almak için nasıl adımlar attığını göreceksiniz. İşte şimdi burada biraz durup bu resmi ve arkasında dönen tezgâhları iyi okumak gerekiyor. Ülkemizi ekonomik bombardımana alacak ve yeniden terör eylemlerinin artışını isteyeceklerdir. Her ne kadar devletimiz güçlü ise de vatandaşımızın yani bizlerinde uyanık olmamız gerekiyor.

Unutmayalım ki bizler son elli yıldır bu tip oyunlara alet edilmeye çalışıldık. Ama imanla vatan ve millet sevgisi ile Türk olmanın getirdiği gururla ve insanlık tarihine örnek haysiyetimizle hep kötülere karşı çıktık. Millet olarak yaşananlara seyirci kalmayalım ve gerçek oyunları görelim. Bizi biz yapan birlikteliğimiz. Akan şehit kanlarının suladığı topraklarımız ve yüce devletimiz. Kimseden korkumuz yok elbet ama tedbiri elden bırakmayalım.