TERÖRE KARŞI "ZEYTİN DALI"

Ozan CEYHUN 24 Oca 2018

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Avrupa'da özellikle AB üyesi bazı ülkelerde medyada gerçek dışı iddialar yazılıyor olsa da Afrin'de yaşamakta olan insanlar mutlu!

Avrupa’da özellikle AB üyesi bazı ülkelerde medyada gerçek dışı iddialar yazılıyor olsa da Afrin’de yaşamakta olan insanlar mutlu! İster Arap, ister Kürt isterse Türkmen olsunlar hepsi son aylarda PKK terör örgütünün Suriye’deki uzantısı YPG/PYD terör örgütünün zulmünden çok çektiler. 

YPG/PYD mensubu teröristler köylerde yaşamakta olan insanlardan zorla yiyecek ve para gasp etmekteydiler. İnsanların köylerini terk etmeleri için baskı yapmaktaydılar. YPG/PYD terör örgütünün en çok terör estirdiği insanlar ise Suriyeli Kürtler oldu. Her Kürt ailesinin bir bireyini terör örgütüne katılmaya zorladılar. Karşı koyan Kürt ailelerine baskı ve işkence yaptılar. 

Eğer Türkiye, Afrin’e müdahale etmeseydi canın kurtarabilen büyük bir çoğunluk Afrin’i terk etmek zorunda kalacaktı. Yeni bir sığınmacı dalgası gündeme gelecekti.

Avrupa’da ve özellikle AB üyesi bazı ülkelerde medyada kamuoyunu yanıltan gazeteciler yaptıklarından utanmalılar. Biraz vicdanları var ise “Türkiye, Afrin’de Kürtlere saldırıyor” gibisinden yalanlara son vermeliler. Gerçek tam tersi. Türkiye sayesinde Afrin’de insanların can ve mal güvenliği sağlanmakta. Türk askerinin Afrin’de varlığı sayesinde insanlık onurunun ayaklar altına alınması ve insanların teröristlerin elinde acı çekmeleri son bulmakta.

Avrupa’nın bazı ülkelerinde medyada yazılanlar teröristlerin işine yarıyor. Avrupa kamuoyunun kandırılması masum insanların YPG/PYD terör örgütü mensubu canilerin saldırılarına uğramalarını kolaylaştırıyor.

Paris’te ya da Stockholm’de terör örgütü YPG/PYD ofislerini açanlar ve onların terör propagandasına göz yumanlar en başta AB değerleri ile çelişmekteler. İnsan haklarına saygı duyanlar YPG/PYD terör örgütünü destekleyemezler. YPG/PYD terör örgütünün AB ülkeleri tarafından yasaklanan terör örgütü PKK’dan hiç bir farkı yok. Liderleri aynı. Komuta merkezleri tek. Hatta her iki örgütün emrinde olanlar aynı teröristler. 

Avrupa ne zaman uyanacak bu duruma? Avrupa’nın gerçekleri görmesi için YPG/PYD terör örgütünün daha kaç insanın canına kıyması gerekiyor?

Türkiye, Avrupa ve AB’nin insan hakları değerleri için teröre karşı mücadele veriyor ve bu nedenle Afrin’de! 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin cumartesi günü öğleye doğru Afrin'deki teröristlere karşı başlattığı ve "Zeytin Dalı" ismini taşıyan operasyon kapsamında ilk gün savaş uçaklarınca sınır ötesindeki hedefler vurulurken, ikinci gün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte kara kuvvetleri Afrin'e doğru ilerlemeye başladı. Harekatın ilk 48 saatinde 7 kilometre içeri girildi. Teröristlerin kontrol altında tuttuğu 24 nokta imha edildi. Terör örgütünün yollara döşediği 15 tuzak imha edildi.

11 köy teröristlerin zulmünden kurtarıldı. Türk tankları ve Türk askerleri çoşkuyla karşılanmakta vardıkları ve teröristlerden kurtardıkları yerlerde. Avrupa medyası biraz dürüst olmaya niyetli ise Afrin’de insanlarla konuşmalı ve gerçekleri Avrupa kamuoyuna yansıtmalı. En başta Suriyeli Kürtleri dinlemeli, YPG/PYD terörünün gerçek yüzünü öğrenmek ve görmek için.

“Zeytin Dalı Operasyonu” sona erdiğinde Türkiye bu bölgede özellikle Suriyeli mültecilerin güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri bir alan yaratacak ve insanların Suriye’yi terk etmesi önlenmiş olacak. Bu sayede hem teröristler bu bölgenden temizlenmiş hem de insanların sığınmacı olarak ülkelerini terk etmeleri gerekmemiş olacak.

Avrupa ve AB eğer bir parça kendi değerlerine sahip çıkıyorsa Türkiye’nin yanında yer almalı ve “zeytin dalı operasyonunu” desteklemeli.