​TEK TOP

Aytekin AKAY 27 Kas 2017

Aytekin AKAY
Tüm Yazıları
Skora bakıp, bu sezon deplasmanda hiç kazanamayan bir takım için güzel cümleler kurmak isterdik, ancak öyle değil.

Skora bakıp, bu sezon deplasmanda hiç kazanamayan bir takım için güzel cümleler kurmak isterdik, ancak öyle değil. Hakkını teslim edelim, top Sivas’taydı, oyun stratejilerini evsahibi belirledi. Geriye düştüklerinde bile, disiplinliydiler. Samet hoca, passı ve hücumcu teknik adamlardan. Sivas’ta Trabzonspor’un her açığını denedi. Kanatlarından, ortadan her yerden atak geliştirdiler. Genel bir beraberlik maçı gibi dururken, N’doye-Okay ikilisi ile 1 gol atıp 3 puanı deplasmanda ilk kez gördü. Ki Trabzonspor, savunmada kaldı genelde. Golü bulduğu ana kadar önde oynamaya çalıştı. Yediği beraberlik golünden, galibiyet golüne kadar, ne orta sahası ne de defansı iş yaptı Burak ve N’doye ile.

Mevcut Trabzonspor’un eksik oynadığını söylememiz lazım. Castillo-Yusuf’tan her ikisinden birinin aksaması takımı da aksatıyor. Castillo, önüne top atarsanız Castillo haricinde hiçbir şey. Adam kovalamadan, takım savunmasına hem de kanattan destek atmadan futbol mu oynanır? 

Geçen hafta Şenol hoca ne demişti? Futbol artık sadece hücum değil, en iyi savunmayı da yapmak zorundasınız ve her iki bölgede her oyuncunun olması gerekiyor. Bu gözle baktığımızda, Trabzonspor’un stoperleri de, orta sahası da sorunlu. Kanat bekleri vasat. Hem geride hem de ileride.

Goller için şunu diyebiliriz; Burak’ın golü enfesti. O açıdan, ikinci direğe gol yapmak anca Totti işi bir yetenek ister. 

Galibiyet golü, tek pas ve tek şut, 3 puan. Futbol, bu kadar basit aslında. Onun için, hocalar ‘ileride çoğalan’ derler. Maç boyunca Demir Grup Sivasspor’u izleyen Trabzonspor, ileride çoğalmayı deneyince karşılığı 3 puan oldu. Bu sezon deplasman hiç kazanamayan Trabzonspor için büyük bir puan. Beşiktaş’a yaklaştı ki, kötünün iyisi bir durum.

Özetleyelim; Trabzonspor, tek topla maçı aldı Trabzon’a döndü. Beni şaşırtan, top kullanma becerisi bu kadar yüksek olan bir takımın, topa hakim olamaması. Şaşırtıcı değil mi?