TEK GOL ÜÇ PUAN

Burhan AKDAĞ 11 Mar 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Süper Lig son haftalarda alınan sonuçlar yüzünden puan cetvelinin hem üstünü hem de altını karıştırmaya devam ediyor.

Önceki akşam Alanyaspor’un Başakşehir’i yenmesi dün gündüz oynanan maçta Osmanlıspor’un Bursaspor’u yenmesi, Beşiktaş, Gençlerbirliği maçının önemini daha çok artırdı.

Gençlerbirliği’nin puan kaybetme lüksü yok. Düşme hattından kurtulmak istiyorsa bu maçı almak zorundaydı. Beşiktaş ise geçen hafta Fenerbahçe’nin mağlup olması sonrasında aldığı galibiyet ile Fenerbahçe’nin üstüne çıkmıştı. Önceki gün  Başakşehir’in üç puan kaybetmesi ile alınacak bir galibiyet ile puanlar eşitlenecek averaj ile bir üstüne çıkacaktı.

Şenol hoca geçtiğimiz hafta Trabzon’da güzel futbolu ve iki asisti ile galibiyetin mimarı olan Negredo’yu ilk on birde sahaya sürmüştü. Defansta ise Pepe ve Vida yoktu. Bu iki oyuncunun yokluğu sıkıntı yaratır mı diye düşündüm durdum? Fakat maç boyunca defans hiç hata yapmadan oynadı.

Beşiktaş takım halinde çok iyiydi, ilk yarı rakibi Gençlerbirliği’ni hiç oynatmadı, öyle ki konuk takım ilk kornerini bile ilk yarının sonlarına doğru kullandı.

Gençlerbirliği maç boyunca bir kez gol pozisyonuna girdi. Serbest vuruşta kaleci Fabri güzel bir kurtarışla buna izin vermedi.

Beşiktaş’ın bu kadar rahat oynadığı ve tempoyu istediği yönettiği bir maçta neden çift santrfor ile oynamadığını anlamakta zorlanıyorum. Bu maç tek golle bitmemeliydi. Negredo ve Love aynı anda sahada olmalıydı. Rahat oynadığı maçta tek gol atabilmesi düşündürücü. Bu da gösteriyor ki forvet etkisiz kaldı. Acaba Şenol hoca Medel’i biraz forvete mi kaydırsaydı? Öyle ki vazgeçemediği Medel’i bu hafta stoper oynattı. Hangi pozisyonda sıkıntı varsa Medel joker gibi  orada.

Beşiktaş geçen haftanın yıldızı Babel ile yakaladığı pozisyonları adeta bozuk para gibi harcadı. Babel’in bu bonkörlüğünü Talisca bozdu. Günün bence en iyi oyuncularından kaleci Hopf, Talisca’nın bu golünü engelleyemedi.

Geçen hafta Trabzonspor’u yenen Beşiktaş 3.oldu. Dün Gençlerbirliği’ni yendi 2. oldu. Haftaya deplasmanda Başakşehir’i yendiği takdirde ise lider olur ve şampiyonluk yolunda büyük bir adım atmış olur.

Tabi her şeyden önemlisi bu hafta şampiyonlar liginde Bayern Münih ile rövanş maçı var. 5 golle kaybedilen maçın rövanşı. Bir mucize olur mu? Olmaması için hiç bir neden yok. Ülke olarak şu günlerde mucizelere çok ihtiyacımız olduğu bir gerçek.

Beşiktaş çarşamba günü düşündüğüm mucizeyi gerçekleştirdiği zaman, Millet olarak dünyanın dört bir yanında sokaklara döküleceğimiz bir gerçek.

Haydi bakalım mucizeye az kaldı.