​TATLIM, BALIM 2017'YE…

Aslı SERTDEMİR 30 Ara 2017

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Geldiğin gün daha dün gibi aklımda.

Geldiğin gün daha dün gibi aklımda. Şu kapıdan girip, ilk endamını gösterdiğin gün. Biliyordum hızlı bir şekilde tanışıp, kaynaşacaktık. Kavgalar edip bir kaç gün küs kalıp sonra da oturup yeni anlaşmalar yapıp devam edecektik yolumuza. Heba etmeyecektik birbirimizi. Anlamaya çalışıp, aynı dili konuşacaktık. Birbirimizi zorlamayacaktık. Başarılı olmak için birbirimize destek olacaktık. Ailemize dostlarımıza vakit ayırıp, dünya koşuşturmasına ara ara, ara verecektik. Sağlıklı beslenip daha fazla spor yapmam için göbeğimle dalga geçmene bile bozulmayacaktım. Kazandığımızı har vurup harman savurmayacaktık. Güzel dostların, arkadaşların kıymetini bilecektik. İhanet etmeyecek, birbirimizi sırtımızdan vurmayacaktık. Güzel güzel hayaller kurup o hayallerin peşinden gidecektik, yollar izin verdiğince. Yardım edecektik. Yardıma ihtiyacı olanlara, etrafımıza, yakınlarımıza, sokak hayvanlarına. Vatanımın, milletimin kıymetini daha da kavrayarak, hayırlı evlatlar olacaktık. Daha Dünya’ya el atacaktık. Şu savaşları, açlığı, sefaleti silecektin ya. Oraya sıra bile gelmedi ki. Bunların hepsini konuşurduk seninle. Geçenler de seni tanıdığım ilk haftalarda kendime aldığım notları bir çekmecede buldum. Çoğunu uygulamaya başlamışız seninle. Ne çok şey yapmış, ne çok şey de yarım kalmış. Daha başlayamadıklarımız da var. Şimdi ben sensiz ne yapacağım. 2018’e sana alıştığım kadar kolay alışır mıyım? O da beni senin gibi dinler de bana yol arkadaşlığı yapar mı? Ne çabuk bittin de, gidiyorsun.

2017 daha eskimedi ki. Ne ara gömmek için yatırdık seni teneşire. Bu kadar mı çabuk bu kadar mı hızlı geçti? Bitme, gitme. Yeni yılmış, hadi oradan. 2017 kime göre eskidi. Benim için hala gıcır gıcır, yeni gibi kullanabilirim. 2017’de başlayamadığım, başlayıp da bitiremediğim bir dolu şeyler var. Ayrıca kandırmayalım birbirimizi, bir yıl daha yaş alacağız, belli bir yaşta olan kim ister bunu. Hadi sil baştan demek 2018. Tekrar tanış, tekrar alış, uzun işler bunlar. Ama 2017 öyle mi şimdi? Misal kaşını kaldırdığın da ‘’artık sus Aslı’’ dediğini anlıyordum. Yeni yıl, yeni temenni mi? Yeni temenni istemiyorum ki ben. Eskileri sevmiştim daha onlardan kavuşamadıklarım var. Planladıklarıma zamanım yetmedi ki. Ne yapacağım şimdi, yeni planlamamı. Ayrıca yeni iyidir de, her yeni de iyi değildir ki. Sizi bilmiyorum ama bana ‘’yeni’’ kelimesi, azcık bilinmez ve o bilinmezlik de biraz ürkütücü geliyor. 

Ben 2017’ye tam da alışıyor, kaynaşıyor huyunu suyunu öğreniyordum ki son gonk çaldı. Biri bu düzene bir dur demeli. Açıkçası ben çok şikayetçiyim. Şu yeni yıl, beş hadi olmadı, iki yılda bir gelmeli. Ya da ne bilim isteyen geçsin şu 2018’e. Yok illa ısrar ediyorsanız benim 2017’ye veda edip, 2018 için bir an önce yalakalık çalışmalarına başlamam gerekiyor. 

E o zaman hoş geldin, canım cicim 2018

Ay ne güzel de gelirmiş öyle salına salına. Gül yüzlü, gıcır gıcır, pırıl pırıl 2018’im benim. Sen bakma methiyeler düzdüğüme benim 2017’ye. Anla biraz alışkanlık işte, az uz bir zaman geçirmedik. İyi kötü çok şey paylaştık. Ama sen öyle misin? Yepyeni, taze, umut dolusun. Bak anlaşalım seninle ilk günden. Bize öyle bir gel ki sen giderken de ağıtlar yakalım.

Bize öyle bir gel ki tüm Dünya’ya barış, huzur getir. Ülkeme, milletime refah mutluluk getir. Öyle bir gel ki, tüm kötülükleri sil insanlıktan. Açlığı, hastalığı, öfkeyi, hırsları sil dünyamdan, Dünya’dan. Çocukları, anneleri ağlatma. Bize güzel hikayeler yaşat. İnsanlıktan kötü alışkanlıkları sil. İnançlı ve güzel yürekli insanlar yap bizi. Kalpleri sevgi, sadakat dolu ve yalansız insanlara dönüştür bizi. Çocuklara, yeni gelecek nesle yeşilli yeşil, maviyi mavi bırakmak için gereken doğa sevgisini ver. Yardımlaşmayı, yardım edince kazanılan huzura her kalbi eriştir. Bizlere umut ver, hem de en tazesinden, bir önceki yıldan kalan bayatlardan değil. Sabır ver. Azim ver. Çalışkan, okuyan, idrak eden insanlar yapmalısın bizi. Sen bize güzel hediyeler, anılar bırak. Biz sen gittiğinde bile onlarla seni anıp konuşalım. 

Öyle bir gel ki, bizi yarı yolda, gözü yaşlı, umutsuzca bırakma. Hızla gelip, hızlı hiçbir şey halledemeden kimsenin hayatından gitme. Yeniye sana umutla koşanlar olacak. Onları kucakla, umutlarını boşa çıkarma. Senin bir de yarım kalanları tamamlaman da gerekecek. Güzel sonlandır o yarım işleri. Senin işin zor. Bizim de zor. Olamayan, yapamadığın olduğunda da vazgeçme bizden. Biraz düşünüp akıllana biliriz, bize o zamanı ver. Anlayışlı ol.  Güzel şeyler bırak tüm insanlığın hafızalarında. Senden istenilen, istekler, temenniler, hayaller çok. Sorumluluğun büyük. Mesela bir 1453 gibi tarihe yazdır kendini. Kimse seni unutamasın. İlk ezber tarihlerimizden biri de sen ol. Unutulmazlarımızdan ol, en güzelinden.

Gel 2018… Sen bize güzel gel, iyi gel. Aslı astarı dua gibi yazdıklarım, biliyorum. Ve diliyorum ki Dünya’nın, hayatlarımızın kaderi böyle olsun.