TANJU OKAN'IN HAYATI FİLM OLACAK MI?

Micheal KUYUCU 18 Eyl 2022

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Son birkaç aydır ünlülerin hayatlarının film olarak çekilmesi furyası yaşanıyor. Her ölen ünlünün filminin çekileceği söyleniyor, her yaşayan ünlüye de "hayatınızın film olarak çekilmesini ister misiniz?" sorusu soruluyor.

Son birkaç aydır ünlülerin hayatlarının film olarak çekilmesi furyası yaşanıyor. Her ölen ünlünün filminin çekileceği söyleniyor, her yaşayan ünlüye de “hayatınızın film olarak çekilmesini ister misiniz?” sorusu soruluyor. Aklınıza gelen tüm yaşayan ve yaşamayan ünlünün hayatının film olarak çekileceğinin haberi çıktı.

Oğlu ikna edildi

Buna en son bas bariton sesi ile 70’lerin efsane sesi olan Tanju Okan da eklendi. İddialara göre bir yapım şirketi 1996 yılında vefat eden ve geriye “Kadınım” “Öyle Sarhoş Olsam ki” “Deniz ve Mehtap” gibi sayısız klasik bırakan Tanju Okan’ın hayatını film olarak çekmek için sanatçının oğlunu ikna etti.

Aşkı nasıl işlenecek?

Bu filmde İstanbullu sosyetik bir ailenin kızı olan Zerrin Erdoğan ile Tanju Okan’ın yaşadığı aşk, ayrılık ve acıları, evlilikleri ve sonrasında boşanma süreçleri bayağı etkili olacak. Tanju Okan “Kadınım” adlı şarkısını bu aşktan duyduğu acının etkisinde seslendirmişti.

Yoğun duyguları olan büyük bir insandı Tanju Okan, sesinde acayip iyiydi. Ondan sonra onun gibi güçlü bir bas bariton ses de gelmedi.

Dedikodulara göre yapım şirketi Tanju Okan’ı bu filmde kimin canlandıracağı konusunda kafa patlatıyormuş. İnşallah dedikodu veya asılsız bir iddia olarak lafta kalmaz ve bu film çekilir. Tanju Okan’ın en önemli şarkılarına ilham veren büyük aşkının da hikayesini izleme ve usta sanatçıyı anma şansımız olur.

Türkiye’de iki kişiden biri her ay aktif kripto işlemi yapıyor

Küresel araştırma şirketi Morning Consult tarafından hazırlanan araştırma raporda Türkiye, ayda bir kez kripto ticareti yapan yetişkinlerin oranı açısından dünya çapında ikinci sırada yer aldı. Yüzde 54'lük oranla Nijerya'nın bir adım gerisinde konumlanan Türkiye'yi Tayland, Pakistan, Vietnam, Birleşik Arap Emirlikleri ve Arjantin gibi ülkeler izledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Singapur merkezli küresel kripto para borsası MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, “Son zamanlardaki piyasa oynaklığına ve daha geniş kapsamlı ekonomik çalkantılara rağmen, kripto yatırımcıları arasında kripto para birimi sahipliği ve satın alma eğilimi sabit kaldı. Küresel enflasyona ve resesyon endişelerine rağmen kripto alım satımı yapmak konusundaki eğilimlerin tersine döndüğüne dair herhangi bir işaret görülmüyor” dedi.

Türkiye ikinci sırada yer aldı

Genel olarak ABD'deki kripto trendlerini değerlendiren raporda, kripto para birimlerinin farklı ülkelerde benimsenme oranlarına da yer verildi. Sonuçlara göre Nijerya, son 1 ayda kripto para ticareti yapan yetişkin kullanıcıların yüzde 56'lık oranıyla en yüksek kripto aktivitesi görülen ülke oldu. Türkiye ise bu listede ikinci sırada konumlandı. Buna karşın kripto para birimi ticaretini yasaklayan Çin ve Japonya, sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 7'lik aktivite oranlarıyla ticaretin en az görüldüğü ülkeler olarak öne çıktı. Kripto ekosistemine yönelik bu ilginin sebebine bakıldığında yatırım motivasyonunun öne çıktığını söyleyen Kevin Yang, “Anketin katılımcıları, kripto paraya olan ilgilerinin nedenleri sorulduğunda en çok ‘yatırım’ yanıtını veriyor. Türkiye de ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya gibi temel motivasyonun yatırım amacı olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Bu sebeplerin yanı sıra online ve uluslararası para transferleri de kripto paraya yönelik ilginin nedenlerinden sayılıyor” dedi.

“2018’den bu yana ekosistem için çalışıyoruz”

Kripto para sahiplerinin kişisel finanslarının geleceğine ilişkin daha iyimser olduğunun altını çizen MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “On yıllardır faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük şirketlerine ev sahipliği yapan küresel piyasalar dahi yüksek enflasyon ve sıkılaşan para politikaları neticesinde kayıplar yaşıyor. Böyle bir dönemde kripto para birimleri birçok insan için alternatif bir yatırım aracı olarak görülüyor. Kripto ekosisteminin geleneksel piyasa dinamiklerinden daha farklı işlemesi yatırımcıların güvenini taze tutuyor. 2018'de Singapur merkezli olarak kurulan ve bugün günlük 1,5 milyar doları aşan işlem hacmiyle öne çıkan bir kripto para borsası olarak, biz de ilk günden bu yana kripto ekosistemi için çalışıyoruz. Birçok ilk listelemeye ev sahipliği yapan platformumuz, kripto para yatırımcılarına güven veren projelerin ilk destekçilerinden biri olma fırsatı sunuyor” dedi.

Bu kitapta bilimin tarihine yolculuk var

Bilim tarihçisi Burak Saytekin’in, herkesin ilgisini çekebilecek öyküleri derlediği “Bilimin Bilinmeyen Tarihi-Arşimet’in Katlinden Kekule’nin Rüyasına Heyecan Verici Bir Yolculuk” adlı kitabı Epsilon’dan yayınlandı.

Bilim adına neler yapıldığından ziyade nasıl yapıldığına odaklanan “Bilimin Bilinmeyen Tarihi”, her biri özenle, romansı bir dille hikâye edilmiş ve kolay okunan bölümleriyle herkesi bilim tarihi hakkında daha fazlasını öğrenmeye davet ediyor.

Bilimin Bilinmeyen Tarihi’nin, özenle ve romansı bir dille hikâye edilmiş, bilimi ve bilim insanlarını konu eden sanat eserlerinden harika bir seçkiyle zenginleşen bölümlerinde Burak Saytekin, ilgi çeken birçok sorunun yanıtlarını sunuyor.

Serenad Bayraktar mektup yazdı

Orijinal projelerle müzik kariyerinde başarılara imza atan Serenad Bayraktar kendi söz ve müziklerinden oluşan üç şarkının yer aldığı ‘Mektuplar’ adlı maxi single’ını dinleyicilerle buluşturdu.

Kendi tarzını yansıttığı “Mektuplar”, “Oyuncaklarım” ve “Zamansız” adlı şarkılarından oluşturduğu maxi single’da Serenad Bayraktar’a projenin prodüktörlüğünde aranjör Genco Arı eşlik ediyor. Şarkılarında yeni ve alternatif müzik altyapıları kullanarak farklı duygulara hitap etmeyi amaçlayan Serenad Bayraktar, R&B stili ve caz armonileri ile işlenmiş müziğiyle dinleyicilerini hayal kurmaya davet ediyor.

Alanyaspor’lu futbolcular kan ve kök hücre bağışına destek verdi

Alanya HEP Üniversitesi’nin yanındaki Şebnem Köseoğlu Parkı’nda bulunan Kızılay’a ait mobil kan bağış aracında yapılan etkinlikte Köseoğlu’nun babası ve aynı zamanda kulübün eski yönetim kurulu üyelerinden Serdar Köseoğlu da yer aldı.  

Futbolcu Fatih Aksoy, bu önemli etkinliğe katkıda bulunmak istediklerini ifade ederek, “Bu işte bir öncülük yapabilirsek ne mutlu bize. Buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Bu konuda duyarlı olmak lazım. Yarın herkesin başına gelebilir. Bunun için herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. 

Kan ve kök hücre kök hücre bağışının önemine dikkat çeken futbolcu Furkan Bayır ise, “Farkındalık oluşturmak için bu etkinlikte yer aldık. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diyerek konuyla ilgili görüşlerini aktardı.