TAMAMEN DUYGUSAL

Aslı SERTDEMİR 16 Oca 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yılın ilk ayı bitmeden, bir kötü haber daha geldi.

Yılın ilk ayı bitmeden, bir kötü haber daha geldi. Büyük gürültü patırtı ile evlenen Demet Şener ve Cenk Küpeli, bir o kadar sessiz sedasız boşandılar. Çok kısa süren bu evliliğin “neden” bittiği ise büyük merak konusu. Cenk Küpeli’nin çocuk istemesi üzerine ayrıldıkları iddia edildi. Demet Şener de çıkan bu haberi onaylayıp, kendisinin çocuk istemediğini ve anlaşarak ayrıldıklarını söyledi. Ama aldığım duyumlara göre işin aslı astarı bundan ibaret değilmiş.                        Cenk Küpeli’nin maddi anlamda zor zamanlar yaşadığı sır değil. Evlendikleri zamanda çıkan haberler hatırlarsanız… Cenk; düğününde giydiği smokinin parasını ödememiş, 6 ay sonra mağaza sahibinin dava açmaya hazırlandığını duyunca, ödeme yaptığı iddia edilmişti. O dönem çıkan bu haberleri tabi ki yalanlanmıştı. Cenk’in maddi durumunda o zamandan bu zamana hiçbir değişiklik olmamış. Evliliklerindeki esas problem de buymuş. Demet Şener’in tüm umutları tükenmiş olacak ki bu evlilik için bir de çocuk istememiş. Ve ayrılma kararı almış. Unutmayın buzdağının her zaman sular altında bir kısmı da vardır.

Bir tutam heyecan

İtiraf etmeliyim ki Survivor’un hiçbir sezonunu izlemedim. Ama etrafımdaki herkes izliyor. Sadece izlemekle de kalmıyorlar. Yayınlanan her bölümü her etabı her performansı ertesi gün tüm detayları ile konuşuyorlar. 90 dakikayı konuş konuş bitiremeyen futbol yorumcuları, benim Survivor yorumcularımın yanından geçemez. Yani sözün özü; izlemiyorum dediğime bakmayın, izlemiş birinden çok daha fazla bilgiye sahibim. Şimdi edindiğim engin bilgilere göre… Yeni sezon için ilk yorumlar, maalesef pek de iç açıcı değil. Geçmiş sezonlarda daha ilk bölümlerde başlayan heyecan, bu sezon yokmuş. Özellikle ünlüler takımını beğenenlerin sayısı az. Kimilerine göre seçilen isimler yanlış, kimilerine göre de “Acun’un elbet vardır bir bildiği…” Tabi bu arada benim Survivor yorumcularımın favoriler isimleri de yavaş yavaş oluşmaya başladı. Ünlüler takımında Batuhan Karacakaya ve İsmail Balaban… Gönüllülerde Yiğit Poyraz açık ara önde ama Ayşe Yülsel’in adını da sıklıkla duyuyorum. Yarışmanın heyecan seviyesini arttırmak için Acun’un en kısa zamanda bir şeyler yapacağından da eminler. Dünya için küçük benim için büyük bu yorumcu kitlemin dediklerini, bence yabana atmayın.   

Mükafat

Etraf dul kadınlardan geçilmiyor. Hepsi kocalarını gömmüş, üstüne helvalarını da yemiş. O komşu senin bu arkadaş benim fink atıyorlar. Parklarda, bahçelerde huşu içinde geziniyorlar. Hepsinin yüzlerinde anlamsız bir sırıtma var. Neden? Yemek yapmış yağlıymış, tuzu çok olmuş tansiyonu çıkmış diye dırdır edeni yok. Gömleği ütüsüz, temiz donu kalmamış diye gereni yok. Kafada 40 tilki ile yaşayıp, ‘’Nerede kaldı? Ne halt yiyor?’’ diye düşündürüp bekleteni yok. Bu kadınlar belki de hayatlarında ilk defa kocalarının nerede olduğundan eminler. Ve rahmetliden kalan ne varsa, kimseye hesap vermeden çatır çatır yeme şansına sahipler. Ben buna Allah’ın onlara son düzlükte verdiği mükafat derim.