SWİSS DAYS İLK KEZ İSTANBUL 'DA

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Swiss Business Hub Turkey (İstanbul'daki İsviçre'nin İhracat ve Yatırım Ofisi) ve Swiss Chamber of Commerce in Turkey (Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği) İsviçre 2019 Günlerini (Swiss Days 2019) İstanbul'daki İsviçre Başkonsolosluğu desteği ile İstanbul'da ilk kez 20 Eylül'de başlayan etkinlik 21-22 Eylül tarihleri arasında Yapı Kredi Bomontiada'da düzenlenmekte. 

İsviçre’yi ve İsviçre şirket ve markalarını tanıtmak amacıyla Swiss Days 2019, İsviçre sanatını, kültürünü, gastronomisini, teknolojisini, eğitimini ve daha fazlasını ilk kez İstanbul’da gerçekleştireceği benzersiz bir platform ile sunuyor. 

Bu birkaç günlük etkinlik İsviçre şirketlerine ve kurumlarına, “İsviçreli’liğin” ve onunla birlikte gelen değerli derneklerin olumlu ışığında kendilerini göstermeleri için fırsat tanıyor. 

İsviçre Alplerinin muhteşem doğası ile beslenen kültür, sanat ve lezzetlerinin olduğu, beklentilerin ötesinde olacak mini festivalin yanı sıra İsviçre’nin geleceğini şekillendiren dünyaca ünlü ekonomist, iş ve siyaset dünyasından da saygın isimler Economic Forum’unda yerini alıyor. 

İstanbul’un en özel ve çok kültürlü mekânı Bomontiada’da farklı atölye çalışmaları, konferanslar, seminerler, konserler ve katılımcı stantları ile düzenlenecek üç günlük mini İsviçre Expo, sergilenebilir ve satılabilir ürünlerin yanı sıra potansiyel yerel iş ortakları ile şehrin yeni ilgi odağı olmaya değer. 

Swiss Days 2019 düzenleyici ve ortakları arasında, Swiss Business Hub Turkey, Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği, Switzerland Global Enterprise, İsviçre Başkonsolosluğu, Bomontiada, dDf, Swiss Tourism ve Präsenz Schweiz gibi saygın iş ve kültürel şirket ve dernekler bulunuyor.

27 EYLÜL'DE FUNDA ARAR

VADİ AÇIKHAVA SAHNESİ’NDE 

Uzun yıllar boyunca şehrin buluşma noktası olma ve en güzel anılara ev sahipliği yapma hedefiyle inşa edilen Vadi Açıkhava, İstanbul'un unutulmaz konser mekanları Rumelihisarı ve Kuruçeşme Arena gibi kendine has ruhuyla dikkat çekiyor.

Vadi Açıkhava, hem konforlu dev oturma alanıyla hem de rahat bir görüş ve dinleme imkanı tanıyan açık alanı ile sonbaharı da müthiş bir dizi konserle karşıladı. 

Orman kıyısındaki muhteşem atmosferiyle birbirinden ünlü sanatçıları hayranlarıyla buluşturan İstanbul'un en genç açık hava sahnesindeki konserler tüm yaz boyunca hafızalardan silinmeyen konserlere ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam edecek. 

Funda Arar, 27 Eylül Cuma akşamı US POLO ASSN. Açıkhava Konserleri kapsamında Vadi Açıkhava’da dünden bugüne tüm ŞARKILARIYLA sevenleri ile buluşuyor olacak. Bende bu özel konseri sizler için takip edeceğim. Eylülde Vadi Açıkhava Sahnesinde Funda Arar dinlemek gerçekten güzel olacak. 

TAHMİS ÇEKİRDEĞİYLE ŞEHRİ UYANDIRAN İSTANBUL COFFEE FESTİVAL 

Şehri Uyandıran Festival, olarak bilinen aslında her anlamda kahve bir uyanıştır. Kahveyi hayata, bir fikre, bir keyfe uyanış olarak görüyoruz çoğunlukla... 

İstanbul Coffee Festivali her yıl on binlerce kişi ziyaret ediyor. Geçtiğimiz yıl festivale 44 bin kişi gelmiş. Bu sene yine 40 bin civarında ziyaretçi bekliyor. Şu anda sponsorlar ve katılımcılarla beraber festivalde 140 marka var. İçeride ayrıca hem coffee shop sahipleri hem de barista olarak yaklaşık bin kişi yer alıyor.

Festival alanında birçok keyif unsurunu bir araya getirmeye çalışılıyor. Kahve stantlarında birçok kahveci ikramlar yapıyor. Seminer ve workshop alanlarında hem yurt dışından gelen hem de Türk konuşmacılar var. 

Festivalde 24 canlı performans yapılıyor.

Bu yıl ilk kez festivale yurt dışından coffee shoplar da katılıyor. Birçok keyifli alan mevcut ve onların kahvelerini tadabiliyoruz. Amsterdam'dan, Berlin'den, Atina'dan gelen yurt dışı dostlarla Coffee More alanında da konserler için bir sahne var ve 24 canlı performans yapılıyor. Her gün festivali büyük bir kapanışla bitiyor.

FESTİVALDE

Avrupa'nın en büyük iki kahve festivalinden biri olan ve her gün 2 seans olarak gerçekleştirilen "İstanbul Coffee Festival”, bu yıl kahvenin kaynaktan başlayan yolculuğunu ve bugünün yeni lezzetlerini ziyaretçilere sunuyor. Her yıl yüzlerce kahve profesyonelini kahveseverlerle buluşturan festivalde ayrıca demleme teknikleri, duyusal tadım, kahveli içecekler, kahve yemek eşleşmeleri başlıkları altında atölye çalışmaları da yapılıyor.

AŞKIN NUR YENGİ 'NİN YENİ ALBÜMÜ 

SEZEN AKSU 'YA EMANET

Aşkın Nur Yengi 90'lardan günümüze kadar başarı grafiğini hiçbir zaman aşağıya indirmemiş bir sanatçı olmasına rağmen şu sıralar Aşkın Nur Yengi resmen ikinci baharını yaşıyor. 90'lar Pop müziğine duyulan özlem doğrultusunda Aşkın Nur Yengi klasikleri nereye gitsem her yerde Yengi şarkıları kulağıma geliyor. Mehmet Erdem ile gerçekleştirdiği teklisi Allahtan Kork büyük ilgi gördükten sonra Aşkın Nur Yengi yeni albüme girdi. 

Aşkın Nur Yengi, 1 ay sonra çıkaracağı albümü için stüdyoda sabahlıyor.

 Güzel şarkıcının 12 şarkıdan oluşan albümünün tüm söz ve müzikleri Sezen Aksu’ya ait. Aşkın Nur Yengi ve Sezen Aksu hayranları yeni albüm için gün sayıyor.

GÜNÜN SÖZÜ :

Kalitenin ölçü aracı olun. Bazı insanlar, mükemmelliğin beklendiği ortamlara alışık değildir.

STEVE JOBS