Vakıf Katılım web

"SÜPER LİGİMİZ"DE YANGIN VARRRR!

Fehmi KETENCİ 10 May 2018

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Spor Torto Süper Ligi, İlhan Caccav Sezonu'nda, yıllardan beri yaşanmayan bir futbol kapışması ile karşı karşıyayız. Son iki haftaya girilirken, amansız bir mücadele izleniyor ve zirveye oynayan dört takımın da şampiyonluk şansı var. Galatasaray'ın üç puanlık bir avantajı ve bu iki haftada alacağı sonuçlarla belirgin bir kredisi olmasına ragmen, bazen zorlanacak gibi görünüyor. Son iki haftada neler olur bilinmez ama, Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray bu üç puanlık avantajını son haftaya kadar taşır ve aynı avantajla ipi göğüsleyip şampiyon olur gibi görünüyor.

     Bir başka geçerli senaryo ise; ikili averaj ve o olmazsa genel averajın da devreye girip şampiyonu belirleyebileceği şeklinde.

      Galatasaray, Gomis’in bir penaltı ve çok sayıda gol kaçırmasına ragmen, Rodrigez’in yüksek formu ve attığı iki golle, zorlananarak kazandığı bir deplasman karşılaşmasını üç puanla kapayarak zirvedeki yerini korudu.

      Fenerbahçe çok zorlandığı maçta; Bursaspor’u attığı son dakika golü ile geçebildi ve averajla ikinci sıraya yerleşti. Pazartesi Beşiktaş da Kayseri engelini fazla zorlanmadan geçti ve puan cetvelinde Galatasaray 69 puan, Fenerbahçe 66, Averajla Başakşehir 66 puan  Beşiktaş 65 puanla ilk sırayı belirlediler. Bu durum; son yıllarda olmayan bir lig görüntüsünü ortaya çıkardı. Kalan iki haftada neler olur hala belli değil.

      Lig çok iyi gidiyor. Eski liglerde olduğu gibi son haftalara yaklaşırken can yakan hakem hataları ve maçlarla ilgili ileri sürülen dedikodular bu sezonda pek öne çıkmadı. Ta ki; son hafta, eski Fenerbahçeli Sov’un Fenerbahçe-Bursapor karşılaşmasında, 1-0 galip durumdayken kendi kalesine attığı golle ilgili, Akhisarspor karşılaşmasında Rodrigez’in eski Galatasaraylı Danny’nin yanından geçerek demarke durumda attığı ikinci golle ve Akhisar Teknik Direktörü Okan Buruk ile ilgili son karşılaşmada alışagelmiş dedikodular, televizyonlar ve yazılı basında dillendirilmeye başlamış olmasına ragmen çok da doğru yorumlar olarak gelmedi bana.

      Her ne söylenirse söylensin, takımlar ellerinden geldiğince mücadele ediyorlar ve zirvede olmak için tüm hünerlerini sergiliyorlar.

      Son haftalarda sık sık eleştirdiğimiz hakemlerimiz de hatalar yapıyor olmalarına rağmen pek de karşılaşmanın önüne geçmemeye çalışıyorlar.

      Şimdilik durum bu. Bu heyecan nereye varacak hiç belli değil ama bu yılki Süper Lig futbol tarihimizde çok özel bir yere konumlanacak gibi görünüyor.

      Ligin zirvesi anlattığımız gibi ama dibinde neler olacak, bir takım dışında henüz belli olan bir şey yok. Karabükspor artık Süper Lig’den Birinci Lige düştü, şu sıralar uzatmaları oynuyor. Ünal Karaman yönetiminde tam anlamıyla bir onur mücadelesi veriyor. Bu hafta da kendi sahasında, şampiyonluk için umudunu kaybetmemek ve yanı sıra; diğer rakiplerinin puan kaybetmesini dört gözle bekleyen, kalan iki karşılaşmasını kazanmayı hedefleyen Fenerbahçe ile karşılaşacak. Ligden düşmesi kesinleşen takımlar son karşılaşmalarında onur mücadelesini veriyor olmalarına ragmen, oynayacakları takım, son karşılaşmalarını içeride dişarıda kazanan Fenerbahçe.

      Şampiyonluk yolundaki son iki hafta ve bir başka yangın da ligin dibinde. Ligin dibinde yer alan beş takımdan Karabük düştü. Kalan dört takımdan en kritik durumda olan ise; 30 puanla sondan ikinci olan yılların takımı Ankaralı Gençlerbirliği. Ve ardından da 33 puanlı bir başka Ankara takımı Osmanlıspor geliyor.

      Spor Toto Süper Ligi, İlhan Cavcav Sezonu’nda son durum böyle. En ilginç olanı ise; sezona adını veren rahmetli İlhan Cavcav’ın takımı Gençlerbirliği’nin düşme hattında en kritik yerde olması.

      Üstüyle de, altıyla da, çok ilginç bir lig fotoğrafına bakmaktayız.

      Hadı hayırlısı.