SUPER BOWL HEYECANI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Shakira, Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna hangimizin gençlik ya da çocukluk hayali değildi ki? Her yaptıkları, her söyledikleri dünya üzerinde sansasyona sebep olabiliyor.

Super Bowl, NFL- National Football League'in şampiyonluk maçıdır. Her sene Amerika kıtasında hayatı durdurduğu gibi dünya çapında heyecan yaratmaya da devam ediyor. Uzatmalara giden müsabakayı New England Patriots kazandı. Belki Amerikan futbolu izlemek heyecan katmasa da o final gösterilerinin hakikaten tarifi yok. 2020 yılına net bir şekilde damgasını vuran bir konser izledik. 14 dakika boyunca bütün dünya ülkelerinde nefes bile almadan izlendiğine eminim.

Shakira, Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna hangimizin gençlik ya da çocukluk hayali değildi ki? Her yaptıkları, her söyledikleri dünya üzerinde sansasyona sebep olabiliyor. Açıkçası benim çocukluk rüyamı süsleyen isimlerdi Shakira ve JLO. Onların kliplerini izleyerek konservatuar okuma isteğim hayalden gerçeğe dönüştü, dün gibi hatırlıyorum. Daha sonra Destiny's Child grubundan ayrılan Beyonce, ‘Dangerously in Love’ şarkısı ile kalbimize dokunup üstüne ‘Crazy in Love’ şarkısı ile yeni bir heyecan kazandırdı.

Super Bowl heyecanına geri dönmek gerekirse, Shakira da JLO da kesinlikle yer çekimine meydan okumanın Madonna’dan sonra ki en büyük iki örneği. Yıllar enerjilerinden hiç mi bir şey götürmez, hiç mi yağlanmazlar, çizgileri oluşmaz, ya da yorulmazlar inanın ben de çok merak ediyorum yaşam biçimlerini. Muhteşem bir orkestra, fevkalade dansçılar ve iki büyük star. Shakira’nın Arap ritimleri ve göbek dansına olan yatkınlığını bilmeyen yoktur. Ama diyorum ki artık bilgisayar yapımı ezgiler yerine bizim muhteşem Zurna veya Kaba Zurnamızın sesi ile tanışsa. Evet kimi zaman biraz kafa şişirdiğini düşünsek de doğru kullanıldığında zurnanın dünyanın en etkileyici sese sahip enstrümanlarından olduğunu biliyor musunuz? Şarkıcı ve dansçı kimliğinin yanı sıra Shakira yıllardır sahnede kullandığı elektro gitarını ile birlikte bu sefer JLO’ya bateri ile eşlik etti. JLO demişken daha ne yapabilir ki dediğimizde bizi daha da şaşırtmaya devam ediyor. Gözümü kırpmadan muhteşem bir gösteriye tanıklık etmiş olmanın heyecanını yaşadığımı söylemeliyim. Bir gün, evet belki bir gün bizim ülkemizden de böyle sahne performansları çıkacak mı çok merak içindeyim.

Sevgi ve müzikle kalın...