Vakıf Katılım web

SPOR TURİZMİN GELECEĞİDİR

Mehmet Zeki KUTLU 29 Şub 2020

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
İnternete girip "Spor Turizmin Geleceğidir" diye arama yaptığımda ise bu sloganın daa önce Afyonkarahisar'da düzenlenen "Dünya Motokros Şampiyonası" için yapılan tanıtım stantlarında da kullanıldığını gördüm.

Bu sloganı ilk olarak Uluslararası Belek Grand Prix Bisiklet Yol Yarışının teknik toplantısında ki roll up banner üzerinde ki afişte okudum. Yanımda oturan Recep Şamil Yaşarcan’a gösterdiğimde bana tebessüm etti. Kendisi sahibi olduğu Enda Tour şirketinin dışında aynı zamanda TÜRSAB’a bağlı Spor Turizm Komisyonu Başkanlığı ile Spor Turizm Birliği’nin de Başkanlığını yapıyor. İsim babası olduğu bu sloganın hakkını vermek için futbol ile birlikte tüm spor branşların sezon öncesi antrenmanlarını ve gelişim kampları alternatifli seçenekler sunarak sağlıyor. Milli takımların ve profesyonel kulüplerin Türkiye’ye gelip antrenman ve kamplarını yapmaları ekonomik katkının yanında yerel liglerin sporcu ve antrenörleri için de fırsat. Hazırlık maçlarında beğenilen ve sonradan profesyonel imza attırılan onlarca sporcunun olduğunu da biliyoruz. Gelen takımlar bir iki günlüğüne de gelmiyor. En az on gün ile iki ay arasında kamp yapıyorlar.  Spor turizmi için gelen sporcuların normal turistlere göre daha fazla harcama da yaptıkları da araştırmalarda belirtiliyor. Takımların iklimsel tercihleri de turizmin oniki aya yayılmasını sağlıyor. Gel de bu sloganİnternete girip “Spor Turizmin Geleceğidir” diye arama yaptığımda ise bu sloganın daha önı büyük puntolarla yazma.

İnternete girip “Spor Turizmin Geleceğidir” diye arama yaptığımda ise bu sloganın daa önce Afyonkarahisar’da düzenlenen “Dünya Motokros Şampiyonası” için yapılan tanıtım stantlarında da kullanıldığını gördüm. Yani çok yeni. Ama işin güzel yanı Türkiye’nin tanıtımına da önemli katkısı olan böylesi üst düzey bir yarış için seçilmesidir. Gerçekçi ve iddialı. Bu sloganın en çok yakışacağını düşündüğüm ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı Hestourex’e baktığımızda ise onların “Turizmin Geleceğini Keşfedin” sloganını kullandığını görüyoruz. Ben de buradan yola çıkarak söylüyorum. Gelecekte keşfedilecek turizm alanları spordan beslenecek. Sporun gücüne inanın.