Vakıf Katılım web

SÖYLERSEN HAK SÖYLE, SÖYLEMEZSEN SÜKÛT EYLE

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
TBMM aziz milletimizin demokrasi iradesinin ortaya konduğu en üst mercii. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Genel Kurul'daki bir tartışma sırasında kullandığı "Bu kadına haddini bildiriniz" ifadeleri kafalardaki örtünün hala kalkmadığını gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TVNET haber kanalında gazeteci Ersin Çelik'e yaptığı değerlendirmede, 'Cumhuriyet kadını tanımı yapıyorlar bir tek kendilerini içine koydukları. Başörtülü olmayı anormal, başı açık olmayı normal addeden bir tanımlama içerisinde bunu yapıyorlar. Biz bütün kadınları sahipleniyoruz. Bu hep bizim başımıza geliyor. Hala başörtüsü diyenlere, maalesef hala başörtüsü diyoruz, biz geçtik ama siz geçemiyorsunuz' diyerek cevap verdi. Özlem Zengin toplumumuzda sokakta yürürken birden inançları ve değerlerinden dolayı başını kapatan insanlarımıza saldırıların zaman zaman yaşandığı bir dönemde değerli bir duruş gösterdi.

Engin Özkoç ağzından çıkan sözler CHP siyasetinde nasıl bir çıkmaz olduğunu ortaya koydu. TBMM'de kılık kıyafetle ilgili tüzük gündeme geldiğinde destek veren CHP, TBMM çatısı altında görev yapan kendilerinin başörtülü olarak tanımladıkları inançlı bayan milletvekillerine ne kadar tahammülsüz olduklarını gördük. CHP bir samimiyet sınavından daha geçemedi. En üzücü olan ise CHP'de bayan milletvekillerinin çıkıp CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a ''Sen haddini bil'' diyememesi. CHP mahallesinde zihniyet aynı. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu cephesinin sessizliği ile Engin Özkoç'a verdikleri destek ve onay. 28 Şubat zihniyeti hala hastalıklı bir şekilde bazı beyinlerde devam ediyor.

TBMM'de ya da sokakta ortak yaşam alanlarında yaşanan kendisi gibi olmayanı ya da düşünmeyeni dışlamak ya da fiziki saldırıya dönüştürtmek beyinlerdeki örtünün bir sonucudur. Şimdi 2020 yılında 100. yılını dolduracak ve kurucu meclisinde yüksek iman ve inanç taşıyan BÜYÜK MİLLETİN meclisi olan ve adını buradan alan TBMM'de taşıdığı makamın idrakinde olmayan  ve sessiz kalan kafalara haddini  bildirme zamanı. Ya hastalıklı düşüncelerinizi demokrasi ve insan hakları ile örtünüz ya da başlarını inançlarından dolayı saran insanlar kadar başlarını açık olsun. ''YETER SÖZ MİLLETİNDİR.. EGEMEN OLAN BİZİMDİR''