SOSYAL MEDYA ÜNLÜLERİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Son dönemlerde sosyal medyanın, ana akım medyanın önüne geçmesiyle birlikte artık ün, şan, şöhret kriterleri de bir hayli değişti.

Son dönemlerde sosyal medyanın, ana akım medyanın önüne geçmesiyle birlikte artık ün, şan, şöhret kriterleri de bir hayli değişti. Geçmişte aldığın eğitim, okuduğun kitaplar, izlediğin belgesel ve haber programları, arkadaş çevrenin ne kadar eğitimli olduğu önemliydi. Artık bir ortamda popüler olabilmek için yeteneklerin bir yana kaç tane takipçinin olduğu daha önemli. Takipçi sayın arttıkça markalardan reklam karşılığı bir sürü ürün hediyelerin oluyor, hediye olmasa bile kullandığın ürünü paylaşman karşılığında astronomik paralar kazanabiliyorsun. Hiçbir vasfın olmasa da oturduğun yerden popüler olup birçok projede kendini gösterebiliyorsun.

Mesela ben sosyal medyada nasıl popüler olacağımı bilmiyorum diyorsanız tabi ki bunun da türlü türlü yolları var. Mesela kimileri gerçekten kaliteli içerikler üretip, proje haline getirip, kaliteli video montajları ile harika işler ortaya çıkarıyor. Ama kimileri de sadece futbolculara, şarkıcılara mesaj atıp karşılık bulduğunda üç beş gün sonra bu yazışmalarını ifşa ederek ismini duyuruyor. Aslına bakarsanız ana akım medyada da sosyal medyada da aslında kalitenin ne kadar önemli olduğunu apaçık görebiliyoruz. Eskiden gençlere okuyun diye verilen nasihatler artık bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor. Eee gençler de haklı yıllarca oku, öğretmen kaprisi çek, iyi bir birey olmak için çabala bunlar artık çok zor görünen şeyler. Onun yerine oturduğun yerden saçmala ve bunu paylaş anında binler seni tanısın. Bunun bir şekilde önüne geçilmezse gençlerimizin gençlik hayalleri ve eğitim planlarını tamamen kaybetmekten çok korkuyorum. Hatta yarın öbür gün bir çocuğum olursa ben mi onu bu yola teşvik edeceğim ya da bu durumun önüne nasıl geçeceğim, şimdiden büyük korkular içindeyim. Siz yine de çocuklarınıza eğitimin ne kadar önemli olduğunu aktarmaktan, anlatmaktan lütfen vazgeçmeyin.