ŞİMDİDEN ABD SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTİYOR

İlnur ÇEVİK 21 Nis 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Erken seçim kararı alınır alınmaz ABD, "OHAL gölgesinde yapılacak seçimlerden endişe" duyduğunu açıkladı…

Yani Batı’nın bu kısa seçim kampanyası döneminde seçimlere gölge düşürmek için her türlü taklayı atacağı anlaşılıyor. Tabii ki bunlara ülke içinde de işbirlikçiler katılacak ve onlarda her numarayı çevirecek… Ama Türkiye artık bunlara alıştı.

Seçimler geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sefer de gayet düzgün ve demokratik kurallara uygun bir şekilde yapılacak ve yine her seferde olduğu gibi Batı ülkelerinde olmadığı kadar yüksek bir katılımla milli irade ortaya konulacak.

Ama daha bugünden yenilgiyi garanti olarak gören ve kendilerine bile bunu söylemekten çekinen muhalefet partileri, kaybedecekleri bu seçimler için de her türlü gölgeyi düşürmek amacıyla daha şimdiden mızmızlanıyorlar… Recep Tayyip Erdoğan’la bir beş yıl daha geçirmek durumunda olan Batı’da ise şimdiden karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD’nin açıklamasını da böyle okumak lazım…

ABD sanki, OHAL kalksın da PKK yine sandıkları ele geçirsin ve TBMM’ye yeniden girip bir beş yıl daha Meclis çalışmalarını baltalasın ve terörü Meclis genel kuruluna taşısın diye uğraşıyor.

ABD sanki, OHAL kalksın ki FETÖ’nün o acımasız yapısı Türkiye içinde yine her türlü fitne ve fesada devam etsin diye uğraşıyor…

OHAL’siz girilecek bir seçim PKK’nın ekmeğine yağ sürer bunu da kimse kabul edemez.