ŞİMDİ KONUŞMANIN TAM ZAMANI

Ahmet ARSAN 27 Tem 2016

Ahmet ARSAN
Tüm Yazıları
Darbe girişimiyle ne kadar önemli olduğunu aslında tekrar anladık. Fakat bu süreçte hiç konuşamadık.

Darbe girişimiyle ne kadar önemli olduğunu aslında tekrar anladık. Fakat bu süreçte hiç konuşamadık. Başkanlık sistemi tartışmalarından bahsediyorum. Olası vesayetlerde milletin hâkim olması için başkanlık sisteminin gerekliliği üzerine daha derinlemesine tartışmalıyız.   

Şöyle bir durumun da ortaya çıktığını gördük aslında;

Başkanlık sistemini Erdoğan kendi için istemiyor. Çünkü Erdoğan var oldukça zaten Başkan misali tek sözüyle insanları darbeye karşı sokakta toplayabiliyor. Ve her geçen gün oyu artıyor. Başkanlık sistemi en çok Erdoğan sonrası için gerekli.

15 Temmuz akşamı Gülen hareketinin bir terör örgütü olduğunu anlayanlara tavsiyeler

*Hâlen halktan özür dilemediyseniz o şehitlerimizin kanları ellerinizde duruyor demektir!

*Siz sokakta kahve köşesinde akşama kadar okey oynayan ve haberi alır almaz da köprüye koşup darbeye karşı direnen Mehmet ağabeyden, komşularını kamyona doldurup darbeye karşı Taksim’e götüren çarşaflı Şerife bacıdan daha ileri görüşlü, aydın değilsiniz, önce bunu anlamalısınız!

*Yıllarca bir yerlerde köşe yazmış olsanız da, bir yayınlanmış kitabınız olsa da öngörünüz sıfır... Bence bir müddet yazı yazmayı, fikir üretmeyi bırakın biraz tefekkür edin!

*Demokrasi meydanlarında kürsülere çıkmaya, sahne arkasından sinsice sosyal medyadan fotoğraf paylaşmaya çalışmayın. Alın elinize bayrağı halkın arasına karışın.

*Tüm bunları sırasıyla yaptıktan/düşündükten sonra sosyal medyadan mı yaparsınız, köşenizden mi haykırırsınız bilmem, şehitlerimizden ve halktan özür dileyerek kenara çekilin!

İNTİHAR MI İNFAZ MI?

FETÖ'nün kamuflajlı emniyet müdürü Mithat Aynacı da Silivri cezaevinde intihar etti. Bu intiharlar gerçekten intihar mı yoksa örgüt infazı mı araştırılmalı. Nitekim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Silivri cezaevinin FETÖ’nün Balyoz ve Ergenekon kumpasları sonrasında kurulduğuna dikkat çekerek o dönemde orada görevlendirilen gardiyanlara dikkat edilmesini vurguladı. Bence Sayın Enerji Bakanı’nın çağrısı için Adalet Bakanlığı hemen harekete geçmeli.

BAHOZ ERDAL ÖLDÜ MÜ?

Bir “Bahoz Erdal öldü mü ölmedi mi?” tartışmamız vardı darbe gündemimiz olmadan önce. Sonucunda nereye vardık hâlen belli değil. Öldü mü yoksa yaşıyor mu? Haberin kaynağı Anadolu Ajansı. Darbe sonrası normalleşmeyle beraber bu soru da cevap bulacaktır.

GÜNÜN LAFI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den ABD’ye, “Gayr-i meşru çocuklarınız kaybetti!”