ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI

Burhan AKDAĞ 14 Nis 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Süper Ligin sonlarına yaklaştıkça heyecan her geçen hafta biraz daha artıyor.

Haftanın ilk maçında Beşiktaş, Akhisar deplasmanında, hem deplasman hem de günlerden cuma olunca tehlike çanlarının çaldığı bir gerçek. Beşiktaş iki sezondur kaybettiği puanların büyük bir bölümünü cuma günü oynadığı maçlarda kaybetti. Dün ise hem cuma hem de kandil, böyle bir gecede Beşiktaş’ın ne yapacağını tüm futbol severler merak ediyordu.

Zemin muhteşem. Vodafone Park’ın zemininden hiç farkı yok, hava çok güzel, futbol için ideal. Seyirci ise stattaki yerini almış takımını candan destekliyor. Tüm bunlar Beşiktaş’ın güzel futbol oynaması için her şey hazır.

Beş haftadır cezalı olan Quaresma takımdaki yerini almış, takımda cezalı ve sakat oyuncu yoktu. Bu yüzden Şenol Güneş ideal kadrosunu sahaya sürmüştü.

Sıkıntılı geçeceğini  düşündüğüm maçın ilk pozisyonunda dakikalar üçü gösterirken Beşiktaş, Babel ile golü buldu. Daha bu gole alışamadan Negredo Beşiktaş’ın ikici golünü Akhisar filelerine bıraktı. Her şey çok iyi gidiyordu, Beşiktaş tıkır tıkır oynuyor, hatta gol pozisyonuna bile giriyordu. Çünkü geçen hafta hariç haftalardır Beşiktaş gol pozisyonuna girmekte çok zorlanıyordu.

İlk yarı karşılıklı ataklar ile geçse de Beşiktaş maçtaki ağırlığını her geçen dakika belli ediyordu. Ligin ilk yarısında, Akhisar puan kaybettiği  takımlardan birisiydi. İstanbul’daki maçta bir penaltı kaçırmasına  rağmen iki puan kaybetmişti.  Bu yüzden ilk yarı iki gollü bir galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi.

İkinci yarı maça Beşiktaş başladı. Yine Babel, bu sefer ikinci yarının üçüncü dakikasında sanki ilk attığı golün bir benzerini daha atarak gol sayısını üçe çıkarmış oldu.

Maçtan önce hangi Beşiktaşlıya sorsanız hiç biri üç gollü bir galibiyetten söz etmezdi. Galibiyet tamam ama üç gollü bir galibiyet çok uzak bir ihtimaldi. Beşiktaş, Akhisar deplasmanında bunu başarmış ve haftaya üç puanla başlamış oldu. Bakalım Beşiktaş cumartesi ve pazar günü kaçar puan daha kazanacak.

Çünkü bu sezonun en kritik haftalarından birisi yaşanıyor. Lider Başakşehir, Galatasaray deplasmanında, Fenerbahçe ise Sivas deplasmanına gidecek, bu üç takımın kaybedeceği puanlar manevi olarak Beşiktaş’ın hanesine yazılacak.

Beşiktaş bu sezon ilk kez lider oldu. İki gün de olsa lideriz. Ama inanıyorum ki önümüzdeki hafta gerçek lider olacağız.

Kartal iki konuda şeytanın bacağını kırdı.

Bir cuma günü maçında en kritik haftada üç puanı üç golle kazandı.

Bu sezon ilk kez lider oldu.