SERİ YAPAMAZSAN…

Mustafa YAŞAR 23 Oca 2022

Mustafa YAŞAR
İsmail Kartal'ın hafta arasında yaptığı basın toplantısında mental olarak iyi olmadığını söylediği takımı; görev yaptığı Antalyaspor ve Altay maçlarına oranla daha istekli ve arzulu göründü Sivas'ta.

İki takımda önemli eksiklerle çıktı karşılaşmaya.

Üstelik Sivasspor maçın hemen başında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Erdoğan’ı da ekledi bu eksiklere.

İsmail Kartal’ın hafta arasında yaptığı basın toplantısında mental olarak iyi olmadığını söylediği takımı; görev yaptığı Antalyaspor ve Altay maçlarına oranla  daha istekli ve arzulu göründü Sivas’ta.

Belli ki Kartal hafta arası bu yönde yüklemeler yapmıştı oyuncularına.

Mücadeleye rakibine oranla topa daha çok sahip olarak ve ileride başlayan Fenerbahçe,  Zajc’ın attığı golle öne geçtiğinde dakikalar 18’i gösteriyordu.

İlk 45 dakikayı atılan bu golle önde kapatan sarı-lacivertliler rakip kaleye ikisi isabetli 4 şut atarken, İrfan Can Kahveci ve Tisserand ile önemli gol fırsatlarından da yararlanamadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise Fenerbahçe adına bambaşka bir oyun izledik.

Bu kez topla daha çok te oynayan ve gol yollarında etkili olan taraf Sivasspor’du.

Skoru koruma çabasında ve zayıf kontrataklarla gol arayan sarı-lacivertlilerin bu oyun anlayışıyla gol yememesi imkansızdı ki öyle de oldu.

Yiğidolar tıpkı ilk yarıda Fenerbahçe’nin olduğu gibi daha çok gol pozisyonu bulurken, Pedro Henrique ile eşitliği sağlayabildi ve maç karşılıklı atılan bu gollerle sona erdi.

Fenerbahçe Sivas’ta üst üste ikinci galibiyetini alarak kazanma alışkanlığını canlandırabileceği maçtan 1 puanla ayrılmakla yetinirken ligin bundan sonrası için hesapları da bir kez daha şaştı.

Sarı-lacivertlilerde Crespo, Zajc, Osayi-Samuel takımın iyilerindendi.