​ŞENOL GÜNEŞ'E SOĞUK YARAMADI

Burhan AKDAĞ 24 Ara 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta Osmanlıspor karşısında çok baskılı bir futbolun ardından alınan farklı galibiyet Sivas maçına nasıl yansıyacağı merakla bekleniyordu.

Geçtiğimiz hafta Osmanlıspor karşısında çok baskılı bir futbolun ardından alınan farklı galibiyet Sivas maçına nasıl yansıyacağı merakla bekleniyordu. Öğle saatlerinde 3 derece olan sıcaklık, maçın oynandığı dakikalarda 0 dereceye inmişti. Beşiktaşlı futbolcuların henüz alışık olmadığı bir soğukta ısınmaları da biraz geç oldu. Öyle ki daha maçın başında 3. dakikada kalelerinde golü gördüler. Beşiktaş sanki maça 1-0 mağlup başladı.

Beşiktaş idman yapar gibi bir futbolla beraberliği penaltı golü ile buldu… Rakip Sivasspor bir türlü ceza sahasından çıkamadığı bir ilk yarı izledik. Gol pozisyonları arka arkaya kaçıyor, kalede Tolgahan tek başına Beşiktaş’a direndi desem yeridir.

Maç boyunca 22 gol girişiminde bulunan Beşiktaş bunların değerlendirememesinin bence en büyük nedeni Şenol Güneş’ti. İlk yarı tek golün sahibi Negredo’yu oyundan aldı. Neden aldığını anlamakta ben çok zorlandım. İlk yarı Sivasspor sahasından çıkamazken, Cenk Tosun’u oyuna almak için neden bu kadar erken davrandığı pek alışık olmadığımız bir durumdu. İlk yarı topa sahip olma oranlarına bakınca zaten her şey belli oluyor. Sivasspor yüzde 29- Beşiktaş yüzde 71 olarak topa sahip olmuşlardı…

Buna rağmen forveti güçlendirmek varken Şenol Güneş sanki skoru korur gibi Negredo’yu Cenk’le değiştirerek oyuna başladı. Şenol Güneş’in zaman zaman böyle garip oyun okuyuşuna denk geliyordum, ama bir şekilde maçı alarak ya da beraberlikle kurtarmasını biliyordu. Bu sefer olmadı. Ben Negredo ve Cenk’in ikinci yarı çift santrofor oynamalarını beklerken, yer değiştirmelerini anlamakta çok zorlandım. Rakip üstüne gelmiyor, daha doğrusu çıkamıyor. Beşiktaş’ın defans oyuncuların çakılı oynuyor, buna rağmen Şenol Güneş’in ne düşündüğünü hangi akla hizmet ettiğini çözemedim. Negredo’yu çıkardın daha sonra lens’i alana kadar Mustafa Pektemek’i kulübede alsana oyuna. Maç tek kale oynanıyor, Oğuzhan’ı alana kadar forvete bir kişi daha koy. Yaptığı garip garip müdahaleler sonunda maçı kaybettik. Ne yazık ki bu mağlubiyet Şenol Güneş’in eseri. Sanırım Şenol hoca soğuktan uyudu.

Maçın son dakikalarında Sivasspor gelmeye başladı, adeta gol geliyorum diyordu ama Şenol Hoca yine uyanmadı. 78. Dakikada Cyriac Gohi adeta boş kaleye vuramadı, Şenol hoca yine uyanmadı. 82. Dakikada Sivasspor ilk kornerini kullandı ve birkaç dakika önce golü kaçıran Cyriac Gohi bu kez golü atmasını bildi. O dakikaya kadar Beşiktaş 14 korner kullanmıştı. Sivasspor’un ikinci golü bile Şenol hocayı uyandırmaya yetmedi.

Sivas’ta dün futbolun mucizelerinden biri yaşandı... Sivasspor’u tebrik etmek lazım. İnanılmaz baskıya rağmen yılmadılar futbollarını oynadılar, üstelik oyunu çirkinleştirmeden. Beşiktaşlı oyuncular gol kaçırdıkça şımardılar, nasıl olsa atarız havasında kaçırdıkça şımardılar ve umursamadılar.

Sivas’ta Sivaspor’a mağlup oldular bana göre çok önemli bir üç puan kaybettiler.

Fatih Terim’in ekmeğine yağ sürdüler…