SENİNLE BAŞIM DERTTE

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Yaz bütün güzelliği ile devam ediyor, açık hava konserleri, müzik festivalleri, müzikal projeleri ve yeni albümler ile her geçen gün yeni bir heyecan ile güne başlıyoruz. Ege dolaylarında yazın en güzel vakitlerini geçirmeye devam ederken iki gün önce Fethiye'nin kuşkusuz en güzel koylarından olan Küçük Boncuklu Koyu'nda ki Help Beach'te, Türk müziğine kattığı yüzlerce unutulmaz bestenin sahibi, Türkiye'nin en değerli usta sanatçılarının başında gelen Selami Şahin ve hem kalbi hem de kendi güzel eşi Didem Şahin ile birlikteydim. Biliyorsunuz ki dün Maçka KüçükÇiftlik Park'ta Bir 'Selami Şahin Müzikali Seninle Başım Dertte' izleyici ile buluştu. Selami ağabey ile müzikal üzerine biraz sohbet etme imkanı buldum.

Başrollerinde Toprak Sağlam, Lider Şahin, Suna Keskin ve İsmail Düvenci gibi isimlerin yer aldığı müzikal, 80'li yılların rengarenk, eğlenceli ve bir o kadar romantik zamanlarını nostaljik sahneler ile birleştirerek izleyiciyi zamanda adeta bir yolculuğa çıkaracak.

Annesinin şöhret yapma hayalleriyle şehir şehir dolaşarak şarkıcılık yapan Neriman karakterinin İstanbul'da çalıştığı mekanın taksi şoförü İbrahim ile aralarında yaşanan masum aşk hikayesinin anlatıldığı dönem müzikalinde, aşklarının önündeki aşılamaz engeller, İbrahim'in herkesten sakladığı sırrı ve Neriman'ın şöhret basamaklarını KüçükÇiftlik Gazinosu'nda bir bir tırmanması 80'li yıllara özgü tarz ve tavırla, Selami Şahin şarkıları işlenerek anlatılıyor.

Yurt dışında da sayılı örneği bulunan Abba ve Queen gibi müzikallerin bir benzeri Türkiye'de ilk kez usta sanatçı Selami Şahin'in şarkıları için yapılıyor. Oyuncu kadrosunda Toprak Sağlam, Lider Şahin, Suna Keskin, İsmail Düvenci, Hakan Altıner, Burçin Bildik, Elhan Tok, Cenk Tunalı, Anıl Yülek, Öncil Aktarıcı yer alıyor. Kedi Sahne Sanatları katkılarıyla Lider Entertainment'ın yapımcılığını üstlendiği ve yönetmenliğini Damla Cercisoğlu'nun yaptığı müzikalin yazarı ise Yavuz Hakan Tok.

Keyifli bir sohbete başlıyoruz:

Kimin fikriydi bu müzikal?

Tamamıyla Lider’in düşüncesi ile yola çıkıp gerçekleştirdiği keyifli bir proje olmuş. Hem Selami Şahin şarkıları, hem oğlum hem Toprak Sağlam hem de başarılı tiyatro sanatçıları aynı sahnede daha ne olsun ki diyor. 

Eee peki Selami Şahin bu sahnenin neresinde?

Benim yaz sonu hiç bilmediğiniz ama hayranı olacağınız yeni bir Selami Şahin şarkılarından oluşan albüm hazırlığım var. Yaz bitimi albümüm piyasaya çıkacak, o yüzden ben kendi albümüme yoğunlaşmış durumdayım.

Tabi biz bu sohbeti özendirmek gibi olmasın ama denizde yapıyoruz. Bir yandan su altında fotoğraflar çekmeye çalışıp bir yandan gülüşüyoruz. Tabi bu arada o kadar büyük bir Selami Şahin sevgisi var ki fotoğraf çektirmek için kuyruk olanlar, sarılanlar, şarkılarını söyleyenler dayanamayıp bir soru daha soruyorum.

‘Selami Şahin olmak nasıl bir duygu?’

Görüyorsun nasıl büyük bir sevgi var, küçücük çocuklar koşup boynuma sarılıyor. Hatta yolda yürürken 7-8 yaşında çocuklar şarkılarımı söylüyorlar bu mutluluk verici bir duygu.

Gerçekten ben de şahit oldum bulunduğumuz plajda minicik çocuklar Selami Şahin’in en eski unutulmaz şarkılarını ezbere biliyorlar.

Unutulmaz çok keyifli bir deniz günlüğü yaşadım bu keyifli vakitler ve güzel sohbet için Şahin ailesine çok teşekkür ederim...

 

Sevgi ve müzikle kalın...