ŞEFFAF

Aslı SERTDEMİR 06 Kas 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yeşim Salkım bir süredir TGRT Haber'de "Şeffaf Masa" programını sunuyor.

Yeşim Salkım bir süredir TGRT Haber’de “Şeffaf Masa” programını sunuyor. Başlarda Salkım’ı haber programına yakıştıramayanlar oldu. Programının tutmayacağı, kısa sürede biteceği yorumları yapıldı. Ama o tezleri, Yeşim tez zamanda çürüttü. Program şimdilerde aldı başını gidiyor. Değindiği konular, aldığı konuklar ve Salkım’ın doğallığı kısa sürede izleyici kitlesini topladı. Geçtiğimiz günler de Şeffaf Masa’nın konuğu Seren Serengil’di. Muhabbetleri samimiydi. Seren; tüm sorulara oldukça içten cevaplar verdi. Özellikle sevgilisi Mustafa Rahman Tohma’yı yere göğe sığdıramadı. Şu devirde anlattığı adamın, onda biri için kadınlar birbirlerini çiğ çiğ yiyor. Biz hasta yatağında 20 yıllık karısını terk eden adamlara alışığız. Tohma enişte gibiler, bu devirde tek boynuzlu at muamelesi görüyor. Seren Serengil de sonunda bu acı gerçeğin farkına varmış olmalı ki... Mustafa’yı sevdiğini itiraf etti. Hep söylerim; gerçekten seven bir adamın emeği karşısında, dize gelmeyecek kadın yok.

Kafa buluyorlar

Siz yıllardır bu muhabbetten şişmediniz mi? Hala “Hülya mı? Gülben mi? Tarafını seç!” diye platformlar kuruyorsunuz. Böyle saçma bir yarışın içinde taraf oluyorsunuz. Bu çekişme bir devrin çocukluğu, gençliğini, yetişkinliğini yedi. Bırakın bari yeni nesil, bunların saçma sapan dalaşını izlemeden büyüsün. İşin aslı astarı; şu konu hala nasıl prim yapıyor, cidden aklım almıyor. Koca koca adamlar kadınlar yorumlar yapıp, kavga ediyorlar. Şöyle bir geçmişi hatırlasanıza! İkisinin de geçmişte dil uzatmadığı isim kalmadı. Baktılar en çok “Hülya, Gülben” ismi yan yana gelince prim yapıyor. Onlar da bunu dibine kadar kullandılar. Gülben albüm mü çıkaracak? Hop Hülya’ya iki laf sokuyor, gündemde. Hülya film mi çekti? Hop Gülben’e sataşıyor, gündemde. Yıllarca birbirlerinden böyle nemalandılar. Bana göre ikisi de kazançlarından birbirine pay vermeliydi. Tüm bu olup biteni televizyondan izleyen gariplerim de bilmiyorlar. Ne Hülya ne Gülben bu konuya onlar kadar kafa yoruyor. İkisi de ezelden beri ne dost ne düşmanlar. Sadece gündem olmak istediklerinde birbirlerinin isimlerinin zikredip, gülüp geçiyorlar.

Geçinmeye gönlün varsa…

Bi ilişki yaşamak için ortam ve şartlar gün geçtikçe zorlaşıyor. Tahammül seviyesi düşük, iş hayatı zor, geçim derdi ağır. Arayan giren kötü niyetli dostlar çok, “Bırak gitsin! Sana daha iyisi mi yok?” tezahüratı ile adam coşturanlar bol. Eğer ki bir ilişki yaşamaya ve geçinmeye gönlünüz varsa... Tanışma süresince kendinizi olabildiğince net anlatın. İsteklerinizle ve beklentilerinizle ilgili açık olun. Güven her şeyden önemli. Siz siz olun yalan söylemeyin! İlişkinize 3. kişileri karıştırmayın, problemlerinizi kendiniz çözün. Dedikodulara kulak asmayın. Duyduklarınızı birbirinizle paylaşın. Mümkünse vaat vermeyin ya da sözünüzde durun. Önemli konulardan biri de sohbet edebilmek. Konuşun! Mükemmel insanı beklemeyin, onlar mezarda. Hoşunuza giden şeyleri gördüğünüzde güzel sözleri kendinize saklamayın. Söyleyenlerin incilerinin döküldüğünü görmedim. Ve sanılanın aksine erkekler de kadınlar kadar seviyor.