Vakıf Katılım web

SEÇİME DOĞRU

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bugün Türkiye genelinde yerel seçimler için oy vereceğiz. Birkaç aylık zorlu bir siyasi adaylık yarışının ardından akşam saatlerinde en geç gece yarısı büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarımız belli olmuş olacak.

Açıkçası yerel seçimlerde hep yakın olduğunuz partidense adayların güvenilirliğine, geçmişinde yaptığı çalışmalara oy verin denir. Hatta çoğu zaman bazı partilerin, illerin belli bölgelerinde “burada boş ceket koysak seçilir” bakış açılarından dolayı iş yapamayan ve halkı hayal kırıklığına uğratan kişiler belediye başkanı seçilmiş olabilir. Tabi ki sonrası halk için büyük hüsran.

Asıl bu süreçte benim gözlemlediğim başka bir nokta var. Partilerin tanıtım esnasında bana göre düştükleri en büyük hata; “Yanlış seçilen seçim müzikleri.” Evet; kişilerin, belediyelerin seçeceği müzikler inanın seçim sürecindeki en önemli, en akılda kalıcı nokta. Ama nedense bugüne kadar broşür ve afişlerinden kısıp kendine büyük seçim müziği, seçim sloganı yaptıran hiç bir parti adayına denk gelmedim. Tam aksine bu yarışta insanların aklında kalmak yerine daha çok kafa şişiren müzikler ile gürültü kirliliği yapıp durdular. Özelliklede pazar sabahı kapınızın önünden ne olduğu anlaşılmayan bangır bangır müziklerle sizi uyandırırlar ya, işte ben o adayların hiç şansı olduğuna inanmıyorum. Tam da bu yazımı yazarken şu an sabahın bir saati kapımın önünden bangır bangır bir seçim aracı geçiyor. Ve dediğim gibi çalan şarkıda ne sözler anlaşılıyor ne de başka bir şey. Sadece beni yerimden zıplatan sevimsiz bir gürültü. Dilerim ki ilerleyen dönemlerdeki seçim süreçlerinde siyasi adaylarımız dijital dünyanın gücü ile hareket edip etraftaki boş kağıt israfı yerine, kaliteli müzisyenlerden destek alabilirler. Siyaset yapmakta sanatın bir parçası ve nasıl ki her sanatçının bir şarkısı varsa, her siyasetçinin de kendine özgü bir şarkısı olmalı. Bu işi hakkıyla yapan o kadar çok müzik insanı var ki eminim pişman olmayacaksınız. Ülkemiz ve halkımız için adil bir seçim olmasını diler, bu yarışta ter döken, gece gündüz çalışan bütün adaylarımıza bol şanslar dilerim.

 

Sevgi ve müzikle kalın...