SAVAŞ KAZANILINCA KAHRAMANLAR ÇOĞALIR

Alican DEĞER 22 Mar 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Zeytin Dalı harekâtında Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısı aynı zamanda bir turnusol kâğıdı görevi gördü.

Kimileri harekatın başlamasıyla sonuçlanması arasında geçen iki aydan az sürede söyledikleri sözleri bir bir geri almak zorunda kalıyor. Neler dememişler ki: Afrin’in alınamayacağını, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başaramayacağını, sivil ölümleri olacağını, Amerika’nın veya Rusya’nın müdahale edeceğini…

Şimdi ise geçmişi toparlamaya çalışıyorlar. Aslında öyle demek istemediklerini falan filan… Twitter ilginç bir iletişim aracı. Kimi zaman fikirlerinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor, kimi zaman ise nasıl saçmaladığınızın belgelerini saklıyor.

Şimdilerde ise herkes kahraman. Tüm o sözler unutulmuş sanki. Boşuna dememişler: “Savaş kazanılınca kahramanlar çoğalır.”

SAZANBANK

Her toplumsal olay kendi mizahını üretiyor. Çiftlikbank vurgunu ile dolandırılanlar bir yandan paralarını geri almaya bir yandan da kendilerine yönelik alaylarla baş etmeye çalışıyor. Son mizah örneği ise “Sazanbank.” Her şeye atlayan, kolay kandırılan anlamında kullanılan Sazan kelimesi bu kez Çiftlikbank’a uyarlanmış. Bir de ilan hazırlamışlar. Buna göre kurulacak yeni sistemin adı Sazanbank. Amacı Sazan çiftlikleri kurmak. İnternetten balık besleyebiliyorsunuz. Böylece de iyi para kazanıyorsunuz. Korkarım bu mizahi ilanı ciddiye alıp para verecek olanlar bile bulunur.

KADDAFİ’NİN 5 MİLYON DOLARI

Fransa’nın eski Başkanı Sarkozy, Kaddafi’den rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltında. Aslında şimdi anlaşıldı Vehbi’nin kerrakesi. Çünkü NATO’nun 2011’deki Libya müdahalesinde çok dikkati çeken bir olay olmuştu. Fransa herkesten önce Libya’yı bombalamaya başlamıştı. O zamanlar anlam verememiştim. Çünkü Fransa bu tür konularda pek başı çekmezdi. “Demek ki bir bildikleri varmış” diyesim geliyor.