ŞAMPİYONLUK TEHLİKEDE

Burhan AKDAĞ 03 Şub 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Geçen hafta cuma günü oynanan maçta Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni yenmiş, ve aylar sonra ilk kez cuma maçını kazanmıştı. O yüzden Beşiktaş şeytanın bacağını kırdı demiştim.

Fakat yanılmışım, Beşiktaş’ın cuma sendromu devam ediyor. Beşiktaş yönetiminden hiç kimsenin itiraz etmemesi çok ilginç. Bir istatistik var Beşiktaş üç sezondur oynadığı maçların bir tanesi hariç hepsinde puan kaybetti.

Dün yine bir cuma maçında kaybedilen iki puan bana göre şampiyonluğu büyük tehlikeye soktu. Üç kulvarda oynayacaksın, haftalardır galip gelemeyen Bursa’da iki puan bırakacaksın. Olmaz öyle şey, eğer bu Bursaspor’u yenemiyorsan yapacak bir şey yok. Bir sıkıntı olduğu kesin. Querasma ve Negredo arasında bir sıkıntı olduğu artık aşikar. Quaresma, Negredo’ya pas vermemek için elinden geleni yapıyor. Şenol hoca bu krizi çözememiş.

Beşiktaş maça garip bir havada başladı, sanki nasıl olsa gol atarız havasındaydı. Ne var ki 13 dakikada Beşiktaş Andriano ile golü de buldu. İlk yarı gol pozisyona bile giremeyen Beşiktaş soyunma odasına 2-1 mağlup gitti..

Bu maç iki puanı Şenol Güneş’in yüzünden kaybettik. Hani zaman zaman Laz damarı tutan Şenol Güneş’in yine Laz damarının tutuğu bir karşılaşma izledik. Beşiktaş bir türlü kendi oyununu oynayamadı, üstelik maç boyunca oynayamadı. İşte bu yüzde Talisca, Querasma maça ağırlıklarını bir türlü koyamadılar. Ama Şenol hoca buna bir türlü önlem alamadı. Love ile neden başlanmaz? Love oyuna girdi, Beşiktaş hareketlendi. Takımı rakip kaleye taşıdı. Ama Love arkasına da Tolgay lazımdı. Beşiktaş mutlak kazanması gereken maçta nedense doğru düzgün pas yapamadı. Beşiktaş’ın bir türlü istediği futbolu oynamamasında Bursa seyircisinin ve futbol zeminin etkisi büyüktü. Agresif bir taraftar topluluğu Beşiktaşlı futbolcuların oyununu çok etkiledi.  

Atiba’nın eksikliği orta sahada kendi çok belli etti. Atiba’nın yerine oynayan Medel çok basit oynadı, çok düz oynadı. Orta sahada dönen tüm toplar Bursalı futbolcularda kaldı. Bu yüzden Bursaspor daha etkili ataklar yaptı. Zaman zaman gol pozisyonları da buldular ama başarılı olamadılar.. Sezon başında beri spor camiası zaman zaman Beşiktaş’ın Süper Ligi idare eder gibi bir havada oynadığını, hatta maç seçtiğini konuştu ve yazdı. Bakıyorum Beşiktaş, Şampiyonlar Liginde oynadığı futbolu bir türlü Süper Ligde oynayamadı. İnanılmaz puanlar kaybetti, rakipleri ise öyle yada böyle bir şekilde puanları toplayarak Süper Ligde emin adımlar ile yürüyorlar. Sanki biz rakiplerimizin puan kaybetmelerini ve şampiyonluğu bize hediye etmelerini bekliyoruz. Bu kaybedilen puanları bir kaç hafta sonra çok arayacağız, o zamanda iş işten geçmiş olacak…