SAÇMALAMAYI REKLAM HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLAYAN BİR MUHALEFET…

Ekin GÜN 08 Nis 2018

Ekin GÜN
Bu konu niye bu kadar uzadı inanın anlamıyorum.

Muhalefet liderinin bu derece saçma sapan konuşabileceğini söyleseler asla inanmazdım. Algılamakta güçlük çekiyorum diyeceğim ama o da değil; çünkü karşımızda bunu bilerek yapan, gülünç olmayı PR haline getiren bir muhalefet var…

Sanatçıların, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Suriye sınırına yapmış olduğu ziyareti “hainlikle” özdeşleştiren dünyada kaç muhalefet vardır bilemiyorum. Onu geçtim, bunu konu eden muhalefet var mıdır o bile meçhul. Dünyanın her yerinde normal karşılanan ve her zaman yapılan bu tarz moral ziyaretlerinin neresi “yandaşlıkla”, neresi “boyun eğmekle” açıklanabilir, klavyenin tuşlarına basarken bile zorlanıyorum. Mehmetçiğe boyun eğiyorsa asker bundan daha kutsal bir şey var mıdır?

Asıl mesele ise başkadır… Hatırlayın, bir süredir bu köşede de konu ediyorum. Ajda Pekkan, Hülya Koçyiğit ve Zerrin Özer gibi sanatçılar kendi mahallelerine aykırı tutum sergilediğinde nasıl linçe maruz kaldılar, ortada. Kılıçdaroğlu’nun temsil ettiği o mahallenin zihniyeti Erdoğan’ı seven ve onu bu ülkenin Başkomutan’ı olarak kabul eden sanatçıların olabileceğine inanmıyor. İnanmamakla da kalmıyor, hazmedemiyor. Bunu bir “hainlik” unsuru olarak görüyor. Bu aslında karşı mahallenin kültürel iktidarının çatırdadığına en büyük örneklerden biri.

Dünyada Marilyn Monroe da dahil olmak üzere, Kim Kardashian, David Beckham vb. gibi ünlü kişiler cephelere askere moral olsun diye ziyaret düzenlerler. Çok doğal bir durumdan öte olması gereken ve sıradan bir durumdur bu. Ülkede o kadar konuşulacak konu varken Kılıçdaroğlu’nun bunu konuşması bile saçmalıktan öte. Bilerek yapılan bir saçmalık. Tüm bu bilerek yapılanın yanında kendince “modern” kesimlere hitap eden bu sanatçıların dindar bir liderle ziyaret yapmasını gerici kafasıyla anlayamayan bir kişiye de bu ülkede muhalefet lideri diyorlar işte.

İbrahim Tatlıses’in ziyarette olmasını bile eleştirenler var. Zamanında “Megri Megri” söylemiş, şimdi de “Yaylalar Yaylalar” söylüyor diye yerden yere vuruyorlar. Oysa savaş zamanı barışı konuşan ne kadar hainse, barış zamanı savaşı konuşanın da o kadar hain olduğunu unutuyorlar. Çözüm Süreci’nde devlet tüm samimiyetiyle barışı amaçlarken bunu baltalayan ve Çözüm Süreci masasını deviren PKK olmadı mı? Artık ondan sonra devletin terörle mücadeleden başka şansı kalmadı. Deniz Seki için de aynı durum geçerli. Kendisinin bu ziyarette olmasına hayret edenler var. Aslında büyük bir jest bu. İnsanlara ikinci şansın verilebileceğine dair devlet düzeyinde tanınan en büyük jest ve morallerden biri. Böyle kapsayıcı bir ziyaret bile Kılıçdaroğlu’nun ağzına meze olabiliyor, bizim ise yapmamız gereken onu bu dar zihniyetli çukurunda bırakmak olacaktır.

FETÖ’yle mücadele noktasında dikkat edilmesi gerekenler… 

Geçen gün haberlerde görmüşsünüzdür. Ankara’da görülen bir FETÖ duruşmasında 4 FETÖ’cünün firar ettiğine dair bir duyum yayıldı. Ardından Ankara Valiliği açıklama yaparak bunu yalanladı. Gerçek olsa ciddi bir skandal olacaktı ki çok şükür böyle bir şey yaşanmadı.

Geçen haftada yazmıştım. FETÖ’yle mücadele noktasında bir arpa boyu kadar bile taviz verilmemeli. Özellikle bazı bürokrat ve siyasetçilerin, “FETÖ’yle mücadele bitti” türünden açıklamalarına bir son vermek gerekiyor. Bu kolay bir hadise değil. Darbenin üzerinden iki yıl geçti sayılır ama hala daha kripto FETÖ’cülerin varlığını sürdürdüğüne işaret ediliyor.

Cem Küçük’ün geçen yazısında bahsettiği gibi, bugüne kadar üniversitede bulunan akademisyenlerin yüzde 4 oranında bir FETÖ ihracı gerçekleşmiş. Sayının bu kadar az olabileceğine kimse inanmaz. YÖK’ün, rektörlüklerin daha etkin bir şekilde üniversitelerde temizlik yapması şart.

FETÖ’yle mücadele sadece Cumhurbaşkanı’nın omuzlarına yüklenecek bir mücadele değil. Devlet bürokrasisiyle birlikte nihayete erecek bir mücadele. Bunun da kıstası belli: Tek bir FETÖ’cü terörist kalmayana dek taviz vermeden, hız kesmeden gerekli mücadele azmini sağlamak.

Bu haftanın favori Spotify şarkılarım 

·        DJ Snake – Magenta Riddim

·        Nego Do Borel – Voce Partiu Meu Coreçao

·        İdo Tatlıses – Sen

·        Deniz Tekin – Beni Vur (Piyanolu Akustik)

·        Justin Timberlake – Say Something