SABRIN SONU...

Hamza GEZMİŞ 23 Eki 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
​Maça alan daraltıp hızlı hücumlarla gol arama stratejisiyle başlayan Trabzonspor, Okay, Onazi ve Mehmet Ekici'den oluşan orta sahasını bir birbirlerine yakın oynatarak ,Galatasaray'ın alışıla gelmiş pas trafiğini engelledi ve organize atak yapmasının önüne geçti.

Maça alan daraltıp hızlı hücumlarla gol arama stratejisiyle başlayan Trabzonspor, Okay, Onazi ve Mehmet Ekici’den oluşan orta sahasını bir birbirlerine  yakın oynatarak ,Galatasaray’ın alışıla gelmiş pas trafiğini engelledi ve organize atak yapmasının önüne geçti. Akıllı oyununu Dame N’Doye’un attığı golle üç puana çeviren Trabzonspor bu sezon santraforlarının gol atamama şansızlığını da böylece kırarken, takım olma yolunda büyük bir adım attı. 

Galatasaray’ın pozisyon üretmede Bruma’nın kişisel becerisi dışında maç boyunca göbekten gelme çabasının, Trabzonspor’un işine gelen diğer bir unsur olduğunuda belirtmeden geçmemek lazım .Galatasaray tecrübesinde bir takımın hücumda genişlik ve derinlik yaratmadan kapanan savunmayı aşamayacağını bilmesi gerekirdi. 

Maçı çevirmek adına Jan Olde Riekerink gecenin vasat isimleri Wesley Sneijder-Luis Cavanda’yı çıkararak Sinan Gümüş-Josue hamlesiyle tüm riskleri alsa da, Trabzonspor’un stoperi Jan Durica’nın ve Kaleci Onur’un olumlu performansı yanında son dakikada Eren Derdiyok’un rövaşatasının gol olmaması bordo mavililer adına büyük şanstı.

Trabzonspor, sabırlı oynamasının karşılığını aldığı üç puanla alırken, maç sonunda sevinen  kırk bin üzerindeki Galatasaray taraftarı değil, TT Arena’da ilk kez takımının yanında yer alan Trabzonspor taraftarı oldu. Maçın hakemi Fırat Aydınus’un seyirci baskısından etkilenmeyerek iyi bir yönetim gösterdiğini söyleyebiliriz.