PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Kış soğuklarını geride bıraktığımız bu günlerde baharın gelmesiyle rengarenk olan bahçeler, çimen kokusu, vücudumuzu ısıtmaya başlayan güneş ve başlayan festivaller bize yazın yaklaştığının haberini veriyor.

Bu sene geçtiğimiz birkaç yıla göre daha soğuk bir kış yaşadığımızı düşünüyorum. İnsanların yoğun mutsuzluklarını, gerginliklerini hep soğuklarla bahanelemek istiyorum. Yoğun iş temposu ile çalışan insanların dört gözle bekledikleri yaz kendini minik minik göstermeye başladı. Alaçatı’da Ot Festivali, Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı heyecanımıza heyecan katan etkinlikler arasında. Hatta öyle ki bu sene Adana’da bütün otellerin doluluğu artmış 7’ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği karnavalı hem yurt içi hem de yurt dışından yoğun bir katılımcıya ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin ilk sokak şenliği olarak kutlanan Portakal Çiçeği Karnavalı nisan ayında yeşeren portakal ağacının çiçeğinin kokusu ile insanlara enerji verirken karnaval ile de unutulmaz anlara ev sahipliği yapıyor. Dün akşam rengarenk bir kortej yürüyüşüyle dolup taşan Adana sokaklarında bugün karnavalın son günü. Kostüm giymenin zorunlu olduğu kortej etkinliği aslında bir yandan bana dünyaca ünlü Venedik Maske Karnavalını anımsatıyor, sokaklarda eğlenen kostümlü ve maskeli binlerce insan... Ve Portakal Çiçeği Karnavalı da dünyaca popüler bir karnaval olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Karnavalda, açılış ve kapanış konserlerinin yanı sıra Hintli Mumbai Danceworx'un gösterisi, kostümlü gösteri grupları korteji, motorize ekipler ve bandolardan oluşan karnaval korteji, su korteji, Türk Choppers'ın "Motosiklet Senfonisi", Türk Riders; Vosfest ve Klasik Otomobil Kulubü'nün şovları takip etti. Karnaval boyunca ayrıca; sokak konserleri, sergiler, açık hava dans ve spor gösterileri, söyleşiler, tiyatro aktiviteleri, Adana kültürünü anlatan performanslar, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, kostümlü koşu, anne-baba-çocuk koşusu, moda tasarım yarışması, satranç turnuvası, TJK Portakal Çiçeği Karnavalı Özel Koşusu, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da yer alıyor.

 Ülkemizin her köşesinde türlü türlü etkinliklere ev sahipliği yapan doğal zenginlikleri ile dünyada ki hiçbir ülkenin yetişemeyeceği o kadar güzel şehirlerimiz var ki, eğer sizde yurt dışı festivallerini merak edip bütçe ayıramıyorsanız hemen Türkiye’nin en özel festival ve etkinlikleri arasında olan Portakal Çiçeği Karnavalını önümüzdeki sene için takviminize ekleyin.

Sevgi ve müzikle kalın...