PKK YURTTA BİTECEK, KOMŞULARDA BİTECEK

İlnur ÇEVİK 26 Eki 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
​Son aylarda, hatta kanlı darbe teşebbüsünden önce Türkiye düğmeye bastı: PKK hem evde hem de komşularda bitecek…

Son aylarda, hatta kanlı darbe teşebbüsünden önce Türkiye düğmeye bastı: PKK hem evde hem de komşularda bitecek…

Görülüyor ki Fetullah Gülen’e bağlı hainler ordudan ve emniyet teşkilatından ayıklanmaya başlanınca PKK’ya karşı verilen mücadele de daha etkili bir hal aldı.

Kış ayları gelince PKK’lı teröristler dağlara çekilir ve çetin kış şartlarında eylem yapamayacakları için faaliyetlerini durma noktasına getirirlerdi ve dünya kamuoyunu uyutmak için de “ateşkes ilan ettik” derlerdi. Ama artık o iş bitti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi artık “inlerine giriyoruz” ve saklandıkları mağaraları bir bir yok ediyoruz. Güvenlik güçlerimiz PKK’lıları her yerde kovalıyor ve bıraktıkları yerlere çıkmamak üzere asker yerleşiyor… Türk yapımı insansız hava araçları PKK’lıları her yerde avlıyor ve hainlere dünyayı dar ediyor. Hatta emniyet PKK’lı canlı bombaları kıskıvrak yakalıyor…

Yani PKK, Doğu ve Güneydoğu’dan çekilip Kuzey Irak’ta Kandil’e çekilmediği için bin pişman…

Ama PKK komşularda da rahat durmuyor.

Irak’ta Kandil dışına taşan ve Sincar’a DEAŞ’la savaşıyorum bahanesiyle çöreklenen PKK Mesut Barzani yönetimi için tam bir baş belası. Barzani PKK’nın kendi yönetimi için bir alternatif gibi gösterilmesinden çok rahatsız. Ama Barzani’nin Süleymaniye kentindeki karşıtları Goran Hareketi ve Celal Talabani’nin Kürdistan Yurtsevenler Birliği (KYB) PKK ile kuzu sarması. Hatta bunlar Kerkük’e gönderilen Peşmerge takviyelerinin arasına PKK’lıları da sokmuşlar… Türkiye Kandil’i vuruyor ama yakında Sincar’da da Kerkük’te de PKK’ya ders verecek. Yani Türkiye Kerkük’te ve Sincar’da oynanan oyuna kayıtsız kalmayacak.

Bu arada PKK’nın Kuzey Suriye’deki uzantısı PYD de rahat durmuyor.  Özgür Suriye Ordusu ile beraber DEAŞ’ı Dabık’tan süren Türk ordusu Al Bab’a doğru ilerlerken DEAŞ’lılar köyleri boşaltıyor ama PYD uyanıkları hemen buralara girmeye kalkıyor. Türkiye bunlara çok sıkı bir tokat vurdu ve vurmaya devam ediyor. Bir seferde 260 PYD’li öldürüldü.

Türkiye şimdi Fırat’ın batısındaki Suriye bölgelerinde PKK ve PYD’yi temizliyor. PYD bu kafada giderse o zaman Türkiye bunları Fırat’ın doğusundan da söküp atacaktır…

Yani PKK yurtta da komşularda da bitecek.