PKK YPG'NİN UZANTISI DEĞİLMİŞ...

İlnur ÇEVİK 08 Haz 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
PKK elebaşlarından Bahoz Erdal Kuzey Suriye'deki Halk Savunma Birliklerinin (YPG) terör örgütünün bir uzantısı olmadığını söylüyor…

Suudi Arabistan’ın Okaz gazetesine demeç veren Bahoz Erdal PKK’nın YPG’yi kurduğunu yalanlıyor ve PKK’nın YPG’ye askeri eğitim ve mühimmat konusunda yardım ettiğini söylüyor.

Erdal’a göre PKK yalnız Kobani’yi DEAŞ’tan kurtarmak için YPG’ye yardım etmiş…

Bahoz Erdal Suriye’nin kuzeyini 2014’te ziyaret ettiğini ve orada üç ay kaldığını söylüyor. Yani sanki oraya gidip tatil yapmış… Hâlbuki hem Batılılar hem de Türk istihbarat kaynakları PKK’lı elebaşların sık sık Suriye’ye gittiklerini, orada YPG’yi her bakımdan yönlendirdiklerini, 2014 ve 2015 arası Türkiye’de hendek ve çukur olayları sırasında YPG’lileri Türkiye’de sahaya sürdükleri, YPG’li keskin nişancıların birçok ilçemizde askerlerimizi şehit ettikleri, hatta PKK’nın Kobani’de eğittiği canlı bombaların Ankara ve İstanbul’da terör estirdikleri biliniyor…

Kuzey Suriye’de YPG ve siyasi uzantısı PYD’nin binalarına gittiğiniz zaman PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan resimleri ile karşılaşıyorsunuz. Bütün kullandıkları sloganlar, yöntemler tamamen PKK.

Zaten PKK’lı elebaşılar Kandil’den gelip sürekli Kuzey Suriye’de Amerikalı yetkililerle görüşmüyorlar mı? ABD burada PKK ile içli dışlı olmadı mı? Rakka’yı ele geçirdikten sonra YPG’liler dev Abdullah Öcalan posterleri açıp Amerikalıları bile deli etmediler mi?

Bunlar hepsi laf salatası.

Esas bu olayda sorulması gereken iki şey var…

Birincisi bu Bahoz Erdal bir suikast sonucu Kuzey Suriye’de öldürülmemiş miydi? Onun ölümünü açıklayan yetkililerimiz bu işe ne diyor?

İkincisi ise Bahoz Erdal gibi bir teröriste sütunlarını açan bu devlete yakın Suudi Arabistan gazetesi kanalıyla Suudiler acaba PKK’ya göz mü kırpıyor?