PİYASALARA YATAY GEÇİŞ

Serpin ALPARSLAN 17 Nis 2018

Serpin ALPARSLAN
Geçtiğimiz hafta FED'in 20-21 Mart tarihinde gerçekleştirdiği toplantısına dair tutanaklar yayımlandı.

Elbette çoğu komite üyesi kademeli artışı tercih edenlerden oluşuyor. Sanki enflasyon bekledikleri ölçüde ilerliyormuşçasına hareket ediyor.

Neyse...

Diğer önemli banka ise, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB), 8 Mart tarihinde gerçekleştirdiği toplantısına dair tutanaklar yayımlandı. Tutanaklarda, 

Euro’da yaşanan güçlenme hem sıcak savaşın varlığı hem de ticaret savaşlarına yönelik endişelerin devam ettiği görülüyor.

Biraz geçmişe dönersek Ahlforex‘ten aldığım bilgiye göre, ABD, 6 Nisan 2017’de 60'a yakın Tomahawk füzesi ile Suriye’yi vurmuş ve ardından Rusya ile gerginlik artmıştı. Ancak bir kerelik bu vuruştan tam bir yıl sonra 13 Nisan 2018 Cuma akşamı Suriye’yi bir daha vurdu. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre ABD füzelerinin çoğu hedefe ulaşmadan eski savunma sistemlerince imha edilmiş. Muhtemelen Rusya bu yüzden misilleme yapmadı. Trump ise yaptığı açıklamada “görev tamamlandı” dedi. Bu ifade, bu riskin bir süre piyasalarca kenara kaldırılmasına yol açabilir. Elbette o kadar savaş gemisi, mühimmat boşuna Doğu Akdeniz’e yığılmadı.