PİYANONUN ALTIN KIZI İLYUN BÜRKEV

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
2018 yılında Hırvatistan-Jurica Murai Uluslararası Piyano Yarışması'nda birincilik ödülünü aldığında, 10 yaşını doldurmamıştı.

11 yaşındaki piyanist İlyun Bürkev, Gülsin Onay’dan ilham alarak hazırladığı ‘Hope for Future’ (Geleceğe Umut) adlı parçasını ilk kez dün Onay’ın Instagram hesabından canlı çaldı. Son olarak İspanya Granada’daki 9’uncu Maria Herrero Uluslararası Piyano Yarışması’nda birinci olan piyanonun harika çocuğu, eserin salgın döneminde herkese umut olmasını istediğini söyleyerek, “Karanlık günlerimiz müzikle aydınlanıyor” dedi. Gelin Piyanonun Altın Kızı İlyun 'u tanıyalım ne dersiniz. İlyun 2008 doğumlu. Dört yaşında piyanoya başladı. Avusturya, Dubai, Kanada, İtalya ve Amerika’da, dünyaca önemli piyano virtiözlerinden dersler aldı. İstanbul’da, uluslararası piyanistlerimiz Gülsin Onay ve Emre Şen’in öğrencisi oldu.2016 yılında eğitimine ek olarak, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı eğitime başladı. 2018 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı’nda tam zamanlı eğitime geçti. Halen, Prof. Burcu Aktaş’ın öğrencisi.

2018 yılında Hırvatistan-Jurica Murai Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünü aldığında, 10 yaşını doldurmamıştı. 2017 yılı itibarıyla Türkiye’de çoğu birincilik olmak üzere, pek çok yarışmada ödül aldı. İspanya-Maria Herrero Uluslararası Piyano Yarışması birincisi ve ayrıca özel ödül sahibi oldu.

Belçika ve İtalya’da temsil eden İlyun Bir yandan özel beste yapmaktadır.

Seninle gurur duyuyoruz...

KORONAVİRÜS SEBEBİYLE VİZYON TARİHİ ERTELENEN DÜNYA SİNEMASI FİLMLERİ 

ELVIS

Tom Hanks'ın oynadığı Baz Luhrmann’ın Elvis Presley filmi koronavirüs nedeniyle takvimde değişikliğe gitmek zorunda kaldı. 

Orjinal vizyon tarihi:  1 Ekim 2021

Yeni tarih: 15 Kasım 2021

Shazam! 2

Orjinal vizyon tarihi: 1 Nisan 2022

Yeni tarih: 4 Kasım 2022

The Many Saints Newark 

Orjinal vizyon tarihi: 25 Eylül 2020

Yeni tarih: 12 Mart 2021

King Richard

Orjinal vizyon tarihi:  25 Kasım 2020 

Yeni tarih: 19 Kasım 2021

The Batman

Orjinal vizyon tarihi:  25 Haziran 2021

Yeni tarih: 1 Ekim 2021

Venom: Let There Be Carnage

Venom'un devam filmi Venom: Let There Be Carnage koronavirüs engeline takıldı. Prodüksiyonu durdurulan filmin gösterim tarihi bir yıl ileri atıldı.

Orjinal vizyon tarihi: 2 Ekim 2020

Yeni tarih: 25 Haziran 2021

Infinite

Başrolünde Mark Wahlberg'in oynadığı bilim kurgu filmi Infinite'nin vizyona çıkış tarihini erteledi. Yeni tarih, Amerika'nın Anma Günü'ne denk gelen 28 Mayıs 2021 oldu. Aynı zamanda tatil günü olan ve hafta sonuna bağlanan tarih nedeniyle gişede beklenti yükseldi.

Orjinal vizyon tarihi: 7 Ağustos 2020

Yeni tarih: 28 Mayıs 2021

RAMAZAN AYINDA NASIL SAĞLIKLI BESLENMELİYİZ?

Ramazan ayında beslenmenin temel prensibi, sahur ve iftarda doğru besinler tüketerek oruç tutan kişinin o günü herhangi bir sağlık problemi, halsizlik, baş ağrısı gibi bir şikayet. 

Sahura kalkmadan oruç tutmak Ramazan ayında yapılan en büyük yanlıştır. Sahuru ve belli bir saatten sonra metabolizma daha da yavaşladığı için bütün yenilen besinlerin vücutta yağ olarak depolanmasına neden olur. Yapmanız gereken ise sahura kalkıp, öğünü sabah kahvaltısı gibi düşünerek ona uygun şeyler yemek olacaktır.

Sahurda az yağlı, protein içeriği yüksek bir öğün planlamalıdır. Yumurta yüksek protein içeriği sayesinde sizi uzun süre tok tutar. Yanında mesela yağ içeriği düşük, protein değeri yüksek lor peyniri de eklenebilir. Sahurda mümkün oldukça beyaz ekmek veya pide tüketmeyelim, bu bizi acıktırır. Yerine tam buğday, çavdar, kepekli ekmek gibi kepeği ayrılmamış tahıllardan yapılan esmer ekmekleri tercih etmekte fayda var. Yine sahurda omega-3 yağ asitlerinden zengin 2-3 tam ceviz tüketebiliriz.

İftarda mideye uzun süren açlıktan sonra bir anda yüklenmek de doğru değildir. Orucu sıvı ile açmak en akıllıca yoldur. Hem susuzluğumuzu giderir hem de midemizi şişirerek kolay doymanıza yardımcı olur. Ardından hurma gibi kan değerini yavaş yavaş yükselten bir meyve tercih edilebilir. 

GÜNÜN SÖZÜ: YARATILANI HOŞ GÖR, YARADAN’DAN ÖTÜRÜ  

YUNUS EMRE