PARK ET SEYRET

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Bizde de Türkiye'nin ilk arabalı açık hava konserine iki gün önce Kenan Doğulu performansı ile imza atıldı.

Eski zamanlarda açık hava sinemaları varmış, ben o dönemi göremedim ama hep film sahnelerinde illa ki arabalı bir açık hava sahnesine denk geldim. Genç aşıklar eski Amerikan arabalarında filmlerini izlerler, arabaların çoğu üstü açık olur, tatlı tatlı rüzgar eser...

Bizde de Türkiye’nin ilk arabalı açık hava konserine iki gün önce Kenan Doğulu performansı ile imza atıldı. Koronavirüs sebebi ile aylardır kapandığımız evlerimizden kontrollü olarak hayatlarımıza dönüş yapmaya başladık. Hem yaz sezonunun ilk konseri hem de Türkiye’de yapılan ilk arabalı etkinlik. Açıkçası ben yapılan paylaşımlardan konsere dair hiçbir heyecan duyamadım. Araçlar tek tek dezenfekte edildi, içlerindeki kişilerin ateşleri ölçüldü, maskeler dağıtıldı. Sosyal mesafe diyerek arabalı konser etkinliği yapılıyor ama insanlar arabalarından çıkarak konser dinliyor. Selektör yapanlar, kornasına asılanlar, arabanın içinde penceresini açsın mı, kapatsın mı bilemeyenler... Yani bu arabalı etkinlikler Amerikan filmlerinde izlediğimiz gibi bir şey değilmiş. Tabii bir de konsere gitmek isteyip arabası olmayanları düşünmek lazım, ya da motosiklet kullanıcılarını. Evet farklı bir heyecan olduğu kesin ama birazcık da insanlara eziyet olduğu kesin.

Arabalı etkinlik yerine her zaman gittiğimiz açık hava sahnelerinin koltukları sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde düzenlense ve insanlar oturup konserini izlese. Sanatçılar karşılarında seyircisini görse, alkışını, çığlıklarını duysa, maskelerini takmış güzel yüzleri görse daha anlamlı olmaz mı? Birçok iş kolundaki insanlar gibi müzisyenler, organizatörler, sanatçılar da aylardır işsiz. Sanatçı derken kenarda milyonlar saklayıp, parasız kaldım diye ağlayanlardan bahsetmiyorum, gerçekten sanat icra edenlerin durumundan bahsediyorum. Kontrollü normalleşme ile açık hava konserlerinin de, yeni normaline dönmesini diliyorum, hepimizin morale ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Sevdiğimiz bir şarkı, izlediğimiz bir gösteri içimizdeki yenilenmenin kapılarını açmaya yardımcı olacaktır. Otobüslerde bile kontrollü normalleşme sağlanıyorken konserlerde de yapılabilir. Bakalım önümüzdeki günlerde neler ile karşılaşacağız?

Sevgi ve müzikle kalın.