PANDEMİDE TİYATRONUN İMDADINA YETİŞTİ

Sema SEZEN 23 Eki 2020

Sema SEZEN
Tüm Yazıları
Pandemi nedeniyle perdelerini kapatan tiyatrolar ve tiyatroseverler için açık havada bahçe tiyatrosu oluşturan KüçükÇiftlik Park, "Bahçe Tiyatrosu"nda yaz boyunca 10 bin sanatseveri ağırladı

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, 13 Ağustos'tan bu yana URU organizasyonu ve Mey Diageo desteğiyle pandemiden bunalan sanatseverlerin yüzünü güldürdü. KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda Kedi Sahne Sanatları’ndan “Kibarlık Budalası”; Semaver Kumpanya’dan “Cimri”; Dostlar Tiyatrosu’ndan “Yaşamaya Dair” İstanbul Halk Tiyatrosu’ndan “Alevli Günler” ve “Üçü Bir Arada”, Baba Sahne’den “Bir Baba Hamlet” ve “Basit Bir Ev Kazası”; Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’ndan “Süt Kardeşler”; Oyun Atölyesi’nden “Kral Lear”; Nisan Ceren Göçen’den “Evlat”; Craft Tiyatro’dan “Kızlar ve Oğlanlar”; Reha Özcan Kumpanyası’ndan “Bir Garip Orhan Veli”; Duru Tiyatro’dan “İki Bekar”; KomediaTürk İstanbul’dan “Halktan Biri/Travis Pine” tiyatroseverlerle buluştu.

KOVİD-19 NEDENİYLE ÜST DÜZEY ÖNLEMLER

Sanatseverler tiyatrosuz kalmasın diye açık havada kapılarını açan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, pandemi nedeniyle önlemleri üst düzeyde tuttu. Sağlık görevlileri tarafından ateşleri ölçülerek etkinlik alanına alınan sanatseverlere maske zorunluluğu işliğinde oyunlar izlettirildi. Biletler ise sadece online satıldı.
14 farklı tiyatro oyununu yaklaşık 10 bin tiyatrosever ile buluşturan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, Haldun Dormen’in başrolünde oynadığı “Kibarlık Budalası” ile perdelerini kapattı.

"Her yıl takvimimizde KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu var"

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu hakkında konuşan KüçükÇiftlik Park Genel Müdürü Naz Kavran, şu ifadeleri kullandı: "KüçükÇiftlik Park’ta tiyatro kültürü çok da yeni değil. 1998-2002 arası şu an MAC’in bulunduğu alan, çok özlediğimiz dostumuz Levent Kırca’nın Çadır Tiyatrosu olarak hizmet verdi. Ardından yıllarca DOT ve TOY tiyatro oyunlarını sergiledi. Biz de 2012'de kendi çadır tiyatromuzda tiyatrolara ev sahipliği yaptık, ancak artan müzik etkinlikleri ve festivaller programımızı domine ettiği için sürdüremedik.
Tüm bu içeriklerin arasında tiyatronun bu zamana kadar düzenli olmaması büyük eksiklikti. Pandemi döneminde KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nu Haldun Dormen gibi bir duayen ile açmıştık ve geçtiğimiz hafta yine kendisini Göksel Kortay ile birlikte ağırladık. Dormen ve Kortay’ın yanı sıra; Genco Erkal, Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Hakan Altıner, Cem Davran, Erkan Can, Günay Karacaoğlu, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Şükran Ovalı, Sezin Akbaşoğulları, Reha Özcan, Haluk Bilginer, Emre Kınay, Tülay Günal, Serkan Keskin, Süheyl ve Behzat Uygur gibi birçok önemli ismi tiyatromuzda ağırlamanın gururunu yaşadık. Bu kadar kısa sürede yaklaşık 10 bin tiyatroseveri özledikleri oyunlarla buluşturduk. Bu ilgiyi ve heyecanı karşılıksız bırakmamak adına 2020’den sonra da her yıl takvimimizde KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’na yer verme kararı aldık."