ÖZLEMİŞ MİYİZ GÖRECEĞİZ!

Fehmi KETENCİ 12 Haz 2020

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Türkiye Süper Ligimiz için verilen karar geldi de çattı. Oynanmayan sekiz hafta bu cuma başlıyor.

      Özlemle beklenen, beklediğimize ne zaman kavuşabileceğimiz konusunda kocaman bilinmeyenler olunca yaşam daha da zorlaşıyor.

      Avrupa’da; Hollanda, bu yıl futbol liglerini sona erdirme kararı almıştı, Fransa da aynı düşüncede olduğunu bildirmişti. FİFA ve UEFA bu konuda hala ilk söylediği yerde.

      Avrupa’da bazı ligler birkaç haftadır öynanıyor. Liglerimiz kaldığı yerden devam ettirilecek. Artık kesinleşmiş gibidir. Hatta o konuda hazırlıklar neredeyse bitti, takımlarımız seyircinin olmadığı yeşil sahalara çıktı çıkacaklar.

      Türkiye Süper Ligimiz için verilen karar geldi de çattı. Oynanmayan sekiz hafta bu cuma başlıyor. Birkaç hafta önce şu değerlendirmeyi yapmıştım.

      “Süper Ligi’mizin son haftasındaki durumu kısaca anımsayalım: Oynanan 26 hafta sonunda, puan cetvelinin ilk dört sırasında, dört puan aralığıyla; Şampiyonluk konusunda şimdilik bir adım önde gibi görünen dört takımımız var. Bunlar; 53’er puanlı Trabzonspor ve Başakşehir birinci ve ikinci sıradalar. 50 puanlı Galatasaray üçüncü, 49 puanlı Sivasspor ise dördüncü durumda Ligin başlamasını bekliyorlar.

      Öndeki bu dörtlüyü Şampiyonluk şanslarını sürdüren; Beşinci sıradaki Beşiktaş 44, Altıncı Alanyaspor 43, Yedinci Fenerbahçe 40 ve Sekizinci Göztepe 37 puanla yakından takip ediyorlar. Matematiksel bir hesapla gerideki dört takımın da şampiyonluk şanslarının olduğunu düşünürsek, kalan sekiz haftada takımlarımızı kıran kırana bir futbol mücadelesi bekliyor.

      “Puan cetvelinin altı da tam “yangın yeri” gibi. Lig puan cetvelinin altındaki sekiz takım; kıran kırana bir mücadele verecekler, şampiyonluk adaylarına çelme takmaya çalışacaklar.”

      “FİFA ve UEFA kararına göre Ligler; kaldığı yerden devam edecek şekilde oynanacak. Süper Ligimizin son durumundan yansıyan fotoğraf bunu gösteriyor”.

      Hala bir çok bilinmeyeni olan bu ortamdaki yeşil sahalarda, futbolcular birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken, kendilerini koronavirüs denen illetten de korumaya çalışacaklar. Sahada kim kime çalım atacak merak içindeyiz. Umarız ve dileriz ki; koronavirüs bu güzel oyuna saha içinde müdahil olmaz, o da bizler gibi kenardan izlemekle yetinir.

       Birkaç hafta önce söylediklerimiz ve temennilerimiz vardı;

       “Süper Ligimiz’de oynanmamış sekiz maçımız var. Daha Şampiyonluk Şölenleri yaşayacağız. Ve Lig Şampiyonumuz ile birlikte üç takımımızı Avrupa Kupaları’na göndereceğiz”.  

      “Şu an içinde bulunduğumuz durum, en çok özlediğimiz, yaşam biçimimiz olan spordan zoraki uzaklaşmamıza neden oldu. Ama bilmeliyiz ki; her şeyden öncesi sağlık geliyor.”    

      “Sözün bittiği yerde” değiliz. Virüs’ten kurtulacağız, tüm zorlukları aşacak gücümüz var.

      Cesaretimizi, söylediğimiz şu sözlerden alıyoruz;

      “Başaracağız… Kısacası; her alanda olduğu gibi futbolda da, daha yapacak çok işimiz var.”

      Yukarıda, Futbol liglerimize ara verdiğimiz dönemdeki Süper Lig ahvalimizi yazdık. Bunu biraz daha genişleterek bu güne, daha doğrusu, hafta sonu da start vereceğimiz kalan sekiz haftanın ilkinde neler var ona bakalım.

      Süper Lig Cemil Usta sezonu 27. Hafta Maç programı şöyle;

12 HAZİRAN CUMA; 21.45 Göztepe-Trabzonspor/ 21.45 Fenerbahçe-Kayserispor
13 HAZİRAN CUMARTESİ; 19.15 Başakşehir-Alanyaspor/ 21.45 Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa/ 21.45 Beşiktaş-Antalyaspor
14 HAZİRAN PAZAR; 19.15 Gençlerbirliği-Konyaspor/ 21.45 Gaziantep Futbol Kulübü- MKE Ankaragücü/ 21.45 Çaykur Rizespor-Galatasaray
15 HAZİRAN PAZARTESİ; 21.45 Sivasspor-Denizlispor
      Zorlu bir hafta sonu biz futbolseverleri bekliyor. Maç programına baktığımızda; sekiz haftalık lig maratonuna gelinceye dek 53 puanla ve averajla Ligin zirvesini paylaşan Trabzonspor;  zorlu Göztepe deplasmanında, Başakşehir ise Alanyaspor’u kendi sahasında ağırlayacak.

     Şampiyonluğun diğer adaylarından Galatasaray; zorlu Rize deplasmanında, Sivasspor;  Denizlispor ile, Beşiktaş; Antalyaspor, Fenerbahçe ise; Kayserispor ile kendi sahalarında karşılaşacaklar.

      Dediğim gibi uzun aradan sonra oynanacak ilk maçlar olması nedeniyle, hem de koronavirüs endişesinin gölgesinde zorlu bir hafta olacak gibi görünüyor.

      Umarım her şey yolunda gider.