OSCAR NOTLARI…

Aslı SERTDEMİR 18 Mar 2023

Aslı SERTDEMİR
Ödül törenini dikkatle izleyip, sizin için kısa kısa notlar aldım.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi ödüllerini dağıttı. Tabi ki ben de boş boş oturmadım… Ödül törenini dikkatle izleyip, sizin için kısa kısa notlar aldım. Bu sene; gecenin ihtişamını gölgeleyen, abuk sabuk olaylar yaşanmadı. Kimse kimseye yumruk atmadı. Siyasi mesajlar havada uçuşmadı. Azınlık psikolojisi ile özel ödüller verilmedi. Seçilen kıyafetler daha özenli daha usturupluydu.  Kimse kırmızı halıda yürümedi… Çünkü bu yıl halı bejdi. 7 tane heykelcik, “Everything Everywhere All At Once”  yani “Her Şey Her Yerde Aynı Anda” filmine gitti. ( Maksimum 5 dalda alabilirdi, abartmışlar!)  En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan, 60 yaşındaki Michelle Yeoh, ödülünü alırken… "Kadınlar, kimsenin size en iyi zamanınızın artık geride kaldığını söylemesine asla izin vermeyin." dedi! En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü Ke Huy Quan alırken ‘’Anne, ben Oscar kazandım!’’ diyerek salya sümük ağladı. O muhteşem kırmızı Ellie Saab elbise ve Cara Delevingne. Konuyla alakasız ama… Antonio Banderas yüzüne ne yaptırmışsa işe yaramış. Çok iyi görünüyor. Lady Gaga makyajsız, yırtık kot ve tişörtüyle Oscar sahnesinde muhteşemdi. Bej halıda yürürken düşen fotoğrafçının yardımına koşması da çok tatlıştı.  Akademi 2023’te kendine yakışan bir ödül töreniyle, Oscar’larını dağıttı.  

Temcit diziler…

Utanmasalar 5 yılda bi “Aşk-ı Memnu” çekecekler. Kabul ediyorum… Her dönem tutacak, eskimeyen çok iyi bir hikaye ama… Temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze gelmesi de hoş değil. Eğri oturup doğru konuşalım… “Aşk-ı Memnu 2023” olaya 1-0 yenik başlıyor. Göz var izan var... Hiç Hande Ataizi’den Firdevs Yöreoğlu olur mu? Olsa da gözler Nebahat Çehre’yi aramaz mı? Sadece Hande değil ki… Kıvanç Tatlıtuğ, Zerrin Tekindor, Selçuk Yöntem gibi isimleri de unutmamak lazım. Herkesin kafasına yıllardır kazınmış isimleri ve simaları bir anda yok edemezsiniz. Beren Saat gibi kötü bir oyuncuya bile, hala “Bihter” diye seslenenler var. Maalesef gözler hep eski oyunları arayacak. Ve maalesef hep mukayese edecekler. Aşk-ı Memnu 2023 bu savaşı zor kazanır. 

Tuhaf tür

Ülkemde yaşayan tuhaf bir tür var. Bunlar cahil, okumuyor, eğitime, eğitilmeye karşılar… Bunlar işsiz, vasıfsız… Bunların ruhu avam, varoş… Ve istinasız hepsi TikTok’dalar. Açık açık pazarlık yapıyorlar. Bu varoşların en büyük hayalleri, bir yarışma programına katılmak. Kestirmeden ünlü kategorisine girmek ve fiyatlarını arttırmak istiyorlar. İşte tam da bu türden biri, geçen gün Instagram’da önüme düştü. Sevgilisinin karısına, “Boşa kocanı! Onursuz, gurursuz kadın!”  diye, bas bas bağırıyordu. Daha kötüsü… Ulusal bir kanalda yaşanan olay dakikalarca tartışılmış. Dikkat ederseniz; mevzubahis isimleri yazmıyorum! Kendime de köşeme de gazeteme de hakaret sayıyor, yazmıyorum! “2. Sayfa” programı şahısları, olayı nasıl yayın akışına koyuyor? Memleket meselesi gibi nasıl dakikalarca konuşuluyor? Neden böyle bayır aşağı gidiyoruz? Ucuz, basit kadınları… Onların ardına vermiş, salyalı erkekleri… Neden canlı yayınlarda konuşup, paye veriyorsunuz?