OLMAZSA OLMAZ!

Mustafa YAŞAR 13 Şub 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
İlk yarıda bulduğu 3 golle fişi erkenden çekti Galatasaray.

Gomis’in 2, Feghouli’nin 1 golü tribünlerdeki taraftarını coştururken; tekrar liderlik koltuğuna oturmaları da ayrı bir sevinç oldu sarı-kırmızılılar için.

Beklenen sonuçtu Galatasaray’ın kazanması.

Rakibine göre her anlamda üstünlüklerini sahadaki futbollarına da yansıtınca istediklerini almaları da kolay oldu.

Galatasaray için şimdi bundan sonrası daha önemli.

Dün itibariyle 1 puan farkla tekrar lider oldukları ligde 34. Hafta sonunda da  aynı yerde olmaları için önlerinde zorlu bir süreç var.

Bu süreçte rakipleri de oldukça iştahlı olacak Aslan’ın.

26. Haftada Fenerbahçe ile oynayacakları maça kadar kaybetmeden ya da minimum kayıpla giderlerse ve o maçtan da 3 puanla ayrılma başarısı gösterirlerse bakın bugünden yazıyorum soluğu şampiyon olarak alırlar.

Tabi bunu söylerken Fenerbahçe maçı sonrasında şampiyonluk yarışındaki diğer rakipleri Medipol Başakşehir ve Beşiktaş ile birlikte bu haftalarda düşmeme mücadelesi veren takımlarla da karşılaşacakları gerçeğini de  göz ardı etmiyorum.

Bu bir iddia nihayetinde ancak şu da bir gerçek ki şampiyon olamaması halinde en büyük sıkıntıyı yaşayacak olan ve olmazsa olmaz diyen de Galatasaray.

İşte bu olmazsa olmaz onların kalan haftalarda ki en büyük itici gücü olacaktır diye düşünüyorum.

Gelelim Antalyaspor’a…

Kırmızı-beyazlılar için bu sezon çanlar acı acı çalmaya devam ediyor.

Geride kalan 21 haftada sadece 5 galibiyet alabilen Akdeniz ekibi bu futbolu ile gelecek haftalarda alt sıralardan kurtulmakta oldukça zorlanır ki; o alt sıralar bu aralar bildiğiniz cadı kazanı.