ODAMA GEL!

Aslı SERTDEMİR 06 Şub 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Hadi bakalııım hayatımıza bir de Cluphouse girdi. Hepimize hayırlı uğurlu olsun…

Hadi bakalııım hayatımıza bir de Cluphouse girdi. Hepimize hayırlı uğurlu olsun… Bu uygulamada fotoğraf yok. Video yok. Davetiyesiz giriş yok. Anlayacağınız maskeli balo tadında bir uygulama. Asosyallikten kafayı yeme kıyılarında gezenlere, resmen ilaç. Bir sürü oda var. İstediğiniz, merak ettiğiniz, ilginizi çeken odalara giriş yapıp, sohbet edebilirsiniz. Hobilerinizi hatta fobilerinizi, işinizi, arkadaş muhabbetlerinizi Cluphouse da yapabilirsiniz. Tarih, edebiyat, bilim, siyaset odalarında ağır ağdalı muhabbetlerin içine girebilirsiniz. Merak ettiğiniz yazarın, sanatçının konuşmalarından çok şey öğrenebilirsiniz. Ya daaa yan odaya geçip; bol testosteron kokan, ağzı salyalı abazanların sohbetlerine de katılabilirsiniz. Özetle çok faydalı olacağı gibi boş beleş işler için de kullanılmaya gayet müsait bir uygulama. Aniden büyük ilgi gören Cluphouse’un davetiyeleri, çoktan karaborsaya düşmüş. Android telefon kullananlara maalesef kötü haber! Onlar şimdilik bu uygulamayı kullanamıyor. Ama hiiiç üzülmeyin! Instagram çok yakında kendi sohbet odalarını açmaya hazırlanıyor. 

Kim adada…

Dünya magazini yıllarca onun ve poposunun peşinden koştu. Kim Kardashian ve poposu nereye kameralar oraya, adım adım izledi. Derken, Kardashian aile bireyleri tek tek tanıştık. Artık sadece Kim’in değil ailesinin de yediğini, çıkarttığını, saç saça kavgalarını, sevişmelerini şükürler olsun biliyorduk. Ankara’da oturan kuzeni ne iş yapar bilen yok. Ama Los Angeles’da Kim kahvaltıda ne yer biliriz. O derece… Hepimizin bildiği gibi Kim şu ara Kanye eniştemizden boşanıyor. Tabi ki bu dertte Kim’den çok bizi gerdi. 2,2 milyar dolarlık mal varlıklarını kafamızda bölüştürürken, gece uykularımız kaçıyor. Kim’in 4. kocası için isim listesi hazırlıyoruz. Ve 4 çocuğuna en iyi cici baba olacak adayları ayrı ayrı inceliyoruz. Off off düşünecek ne çok şey var.                                                    Biz bunları düşüne dururken… Duyduk ki; Kardashian mahkeme kararından sonra, ada kiralayıp parti verecekmiş. Eee kadın haklı, çok yıprandı. Arada eğlenmek onun da hakkı. Bir dolu ünlünün de katılacağı bu parti, gizli yapılmayacakmış. Kim partisini yeni realty show programında yayınlanacakmış. Halleluyaaa!

Geç-miş

Hepimiz ona “geçmiş” dedik diye, o da öylece geçmiş mi yani? Pekiii bi sorun, cidden geçmiş mi? Usul usul, sesi soluğu çıkmadan, ara ara dürtüp canını acıtmadan, geçiiip gitmiş mi? Geçmişe, geçmiş demek için hakikaten geçmeli. Hatırlanmamalı, yok olmalı! Göz görüp, gönül hissetmemeli. Kelimenin sonundaki “mişli” geçmiş zaman takısı bile, bu trajik durumu değiştirmiyor. İşin aslı astarı; “Geçmiş geçmez!” Geçen tek şey zaman! Ve zaman da sadece alıştırıp, uyutur. Zaman denen ilaçtan bir doz alıp, uyuşursun. Canın daha az acımaz, öfken azalmaz. Sıkıntıların son bulmaz. Bir doz zaman al ve uyuş… Geçti sanmak için avunmalıklarınla günü kurtar. Kendini eğle! Geçmeyen geçmişe, “geçmiş” diyerek, bu büyük ironiye sende katıl.